Strattt Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 (edited) Witam. W tej chwili jest 1 główna kategoria i podkategorie. Podkategorie wyświetlają się wg numeru id. Chciałbym, żeby wyświetlały się w kolejności alfabetycznej. Da się to jakoś zmienić? Presta 1.6.1.4, moduł default. Link do sklepu kolegi: http://www.czescidosamochodow.eu ps. Znalazłem coś takiego w internecie - dotyczyło wersji 1.5. NIESTETY TO NIE POMOGŁO: cytuję: Wystarczyła jedna modyfikacja kodu i już jest ok. W pliku classes/Categorry.php wiersz: ORDER BY `level_depth` ASC, category_shop.`position` ASC zmieniłem na: ORDER BY `level_depth` ASC, cl.`name` ASC Piotr Edited April 1, 2016 by Strattt (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 Standardowo sortowanie ci nie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Strattt Posted April 1, 2016 Author Share Posted April 1, 2016 Standardowo sortuje mi wg numeru ID podkategorii. Zobacz: http://www.czescidosamochodow.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 1, 2016 Share Posted April 1, 2016 Wychodzę z założenia że jesteś obeznany z cms-ami, więc pytanie pierwsze czy sprawdzałeś dokładnie panel admina? Widzisz ja nie pytam o front tylko o zaplecze masz tam opcje sortowania kategorii według pozycji możesz je sobie poustawiać tak jak ci sie tylko podoba, dlatego spytałem czy standardowe sortowanie ci nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Strattt Posted April 1, 2016 Author Share Posted April 1, 2016 Wiem, że mogę sobie to poustawiać ręcznie. Ale tych pozycji w podkatalogu jest na razie 74. A co tydzień będzie aktualizacja i może liczba kategorii się zmieni. Nie chce mi się ( koledze, którego jest sklep) co tydzień na piechotę sortować podkategorii. Musi być jaki sposób na sortowanie alfabetyczne i właśnie próbuję go znaleźć ps. na prośbę kolegi pomagam mu przy sklepie. Z presty byłem "zielony", przesiedziałem ze 100 godzin przy sklepie i dalej uważam, że wiem niewiele o preście A ramach treningu buduję własny, "próbny" sklep - nieważne gdzie Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Wejdź w zakładkę moduły > Moduły > Blok kategorii i kliknij na konfiguruj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Strattt Posted April 2, 2016 Author Share Posted April 2, 2016 "Moduły > Blok kategorii i kliknij na konfiguruj." To działa tylko na Kategorie w stopce, nie działa na top menu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Moduł top menu ma tyle wspólnego z kategoriami że może je wyświetlać, od początku trzeba było napisać że to o ten moduł chodzi. Z tego co pamiętam za tworzenie podkategorii w tym module odpowiada główny kontroler tego modułu, tam coś było z categories children po tym szukaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Strattt
Witam.
W tej chwili jest 1 główna kategoria i podkategorie.
Podkategorie wyświetlają się wg numeru id.
Chciałbym, żeby wyświetlały się w kolejności alfabetycznej.
Da się to jakoś zmienić?
Presta 1.6.1.4, moduł default.
Link do sklepu kolegi: http://www.czescidosamochodow.eu
ps. Znalazłem coś takiego w internecie - dotyczyło wersji 1.5.
NIESTETY TO NIE POMOGŁO:
cytuję:
Wystarczyła jedna modyfikacja kodu i już jest ok. W pliku classes/Categorry.php wiersz:
zmieniłem na:
Piotr
Edited by Strattt (see edit history)Link to comment
7 answers to this question
Recommended Posts