mrbino Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Witam, mam pewien problem z PS. Otóż wszystko siedzi na VPS'ie. Sama strona jak i zakładki w panelu admina śmiga aż miło lecz jest jeden problem.Wszystkie operacje na produktach strasznie mulą. Gdy chcę:- usunąć produkt- skopiować- zapisać nowy To nagle tak muli , że poezja.Potrafi nawet wyskoczyć :Ta witryna jest nieosiągalnaPołączenie zostało zresetowane.ERR_CONNECTION_RESET--------Czasem się rozbuja i już jakoś idzie ale w większości ciągle muli.Zaznaczę, że reszta zakładek i sam sklep śmiga jak powinien.Sam sklep jest tak na prawdę katalogiem produktów, nie ma możliwości kupna tak więc dużo wtyczek jest powyłączana i nie obciąża serwera.Administrator serwera napisał że " To już kwestia optymalizacji skryptów na stronie, wyskakuje timeout na zapytaniach do bazy danych. "www.sklep.militariaanhol.pl Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Tylko przy operacjach na produktach tak to wolno działa? Instalowałeś ostatnio jakieś moduły? Masz jakieś modyfikacje? np. w /override/* Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mrbino Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Tylko przy operacjach na produktach tak to wolno działa? Instalowałeś ostatnio jakieś moduły? Masz jakieś modyfikacje? np. w /override/* Tak tylko przy operacjach na produktach. Nie nic nie instalowałem w sumie im więcej produktów tym ciężej zaczynało chodzić no i teraz już jest lipa. Masz jakieś modyfikacje? np. w /override/* - wszystko ma daty z 2014 roku czyli jak stawiałem to wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Gdzie masz tego VPS'a? Albo jakie parametry serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mrbino Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 Gdzie masz tego VPS'a? Albo jakie parametry serwera? hostinghouse Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 jaki pakiet? bo chyba nie takie 15 zł na rok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mrbino Posted March 31, 2016 Author Share Posted March 31, 2016 jaki pakiet? bo chyba nie takie 15 zł na rok? ten o którym piszesz to serwer www, nie vps. płace jakies 40 zł miesięcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mrbino
Witam, mam pewien problem z PS. Otóż wszystko siedzi na VPS'ie. Sama strona jak i zakładki w panelu admina śmiga aż miło lecz jest jeden problem.
Wszystkie operacje na produktach strasznie mulą. Gdy chcę:
- usunąć produkt
- skopiować
- zapisać nowy
To nagle tak muli , że poezja.
Potrafi nawet wyskoczyć :
Ta witryna jest nieosiągalna
Połączenie zostało zresetowane.
ERR_CONNECTION_RESET
--------
Czasem się rozbuja i już jakoś idzie ale w większości ciągle muli.
Zaznaczę, że reszta zakładek i sam sklep śmiga jak powinien.
Sam sklep jest tak na prawdę katalogiem produktów, nie ma możliwości kupna tak więc dużo wtyczek jest powyłączana i nie obciąża serwera.
Administrator serwera napisał że " To już kwestia optymalizacji skryptów na stronie, wyskakuje timeout na zapytaniach do bazy danych. "
www.sklep.militariaanhol.pl
Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem ?
Pozdrawiam
6 answers to this question
Recommended Posts