nailsnaithan Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Witam serdecznie. Mam problem, męczę się z tym od kliku godzin i nie mogę zmienić wielkości zdjęcia na podstronie produktu. Chcę powiększyć to zdjęcie o około 40%, mam kwadratowe zdjęcia produktów i chcę żeby były one szersze niż obecnie. Szablon który posiadam to: http://kute-themes.com/prestashop/logancee/home_glasses/en/home/13-shoes-5.html Proszę o pomoc, ewentualnie jestem skłonny zapłacić za nią, chętnych prosiłbym o kontakt na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Rozmiary zdjęć ustawia się w Preferencje -> Zdjęcia (lub Obrazki). Domyślnie large_default to główny obrazek produktu, home_default obrazek stosowany na liście produktów. Jeżeli zdjęcia produktów mają tło lub domyślny sposób obróbki obrazów w Preście będzie powodował dodawanie zbyt dużej białej przestrzeni dookoła to polecam moduł Perfect Thumbnails :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nailsnaithan Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Zmieniłem to ustawienie, jednakże nic ono nie zmienia. Zdjęcie które jest w tym szablonie stosowane na stronie produktu to: "large_default" i mimo, że ma rozmiary 495x495 to wyświetlane jest jako 370x370 :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Dobrze by było zobaczyć stronę, może też trzeba ponownie wygenerować miniatury żeby się raz jeszcze przetworzyły zdjęcia do tych nowych rozmiarów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nailsnaithan Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 (edited) Wygląda to tak: xxx Edited March 25, 2016 by nailsnaithan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 (edited) Zdjęcie skaluje się do szerokości kolumny, żeby było większe musiałbyś poszerzyć kolumnę czyli dla div-a "pb-left-column md-4" zmienić "md-4" na "md-5", a dla "pbright-column md-8" zmienić "md-8" na "md-7". Wtedy lewa kolumna będzie zajmać 5/12 szerokości strony, a prawa 7/12. W tej chwili jesto to 4/12 i 8/12. Edited March 25, 2016 by Daresh (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nailsnaithan Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Dziękuję Ci bardzo za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nailsnaithan
Witam serdecznie. Mam problem, męczę się z tym od kliku godzin i nie mogę zmienić wielkości zdjęcia na podstronie produktu. Chcę powiększyć to zdjęcie o około 40%, mam kwadratowe zdjęcia produktów i chcę żeby były one szersze niż obecnie.
Szablon który posiadam to: http://kute-themes.com/prestashop/logancee/home_glasses/en/home/13-shoes-5.html
Proszę o pomoc, ewentualnie jestem skłonny zapłacić za nią, chętnych prosiłbym o kontakt na PW.
6 answers to this question
Recommended Posts