marek200 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Witam, po przeniesieniu presty na nowy hosting mam problem z wiadomościamiGdy Wysyłam coś z formularzu kontaktowego(klienta), to wiadomości nie dochodzą do panelu admina, tylko na skrzynce email sie pojawiają. O co w tym chodzi, bo już sie pogubiłem. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atwora Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Spróbuj rozwiązań z linka: https://www.prestashop.com/forums/topic/292764-mailalerts-do-not-send-messages-from-contact-form/ jest tutaj opisana odwrotna sytuacja do Twojej, jednak może rozwiązanie będzie podobne? Zacząłbym "eksperymentować" od próby zmiany PHP Mail na SMTP (o ile już tego nie masz) Daj znać czy coś się zmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marek200 Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 Niewiele rozumiem z tego linku Skonfigurowałem poprawnie smtp, ale nic się nie zmieniło... Wiadomości dalej nie dochodzą na panel admina/ powiadomien Dodam, że wczesniej była to wersja 1.5 i zaktualizowałem do 1.6.1 Próbowałem nawet lokalnie (serw) na czystym wszystko śmiga ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atwora Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Najpierw wejdź sobie w zaawansowane -> informacje konfiguracyjne i poszukaj ewentualnych błędów (wedle sugestii z linku, który podesłałem) Jeśli nie znajdziesz tam niczego, autor sugerował wejście /tools/swift/Swift/Plugin/MailSend.php (zrób sobie najpierw kopię zapasową tego pliku!) i tam dodajemy w (prawdopodobnie) linii 159 " $params = ""; " tyle, że to dotyczyło tam Prestashop 1.5.x - niemniej napisali, że dla 1.6.x również to działa. Nie jestem programistą, jednak znalazłem takie rozwiązanie w Internetach i postanowiłem Ci je podsunąć. Dlatego apeluję o zrobienie kopii zapasowej pliku Może jakiś czarodziej, który zna się na kodzie presty będzie mógł powiedzieć wiecej w tym temacie ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
marek200
Witam, po przeniesieniu presty na nowy hosting mam problem z wiadomościami
Gdy Wysyłam coś z formularzu kontaktowego(klienta), to wiadomości nie dochodzą do panelu admina, tylko na skrzynce email sie pojawiają.
O co w tym chodzi, bo już sie pogubiłem.
Pozdrawiam.
3 answers to this question
Recommended Posts