83krynio Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Witam, W jaki sposób można zwiększyć ilość znaków możliwych do wpisania w tym polu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 (edited) Post #4 nadpisuje post #2 który by znikł podczas aktualizacji. Jeśli dla kolumny ps_product_attribute.reference w bazie danych zmieniłeś maksymalną długość oraz wykonałeś to co opisane w poście #4 (pamiętaj o usunięciu pliku /cache/class_index.php) to musi działać. Edited March 23, 2016 by kalifsoup (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 plik: /classes/Combination.php zamień to: 'reference' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'size' => 32), np. na: 'reference' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'size' => 200), 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 Dzięki za odpowiedź.Wiesz może czy po aktualizacji PrestaShop nic mi się nie zadzieje z tymi opisami, bądź czym innym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 (edited) Jeśli chcesz by ta ilość znaków przetrwała aktualizacje sklepu: 1. Utwórz plik /override/classes/Combination.php 2. Umieść w nim to: <?php class Combination extends CombinationCore { public function __construct() { self::$definition['fields']['reference']['size'] = 120; parent::__construct(); } } 3. Usuń plik: /cache/class_index.php Pomogłem? Daj like Edited March 22, 2016 by kalifsoup (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 Zrobiłem wszystko tak jak piszesz i komunikat o błędzie już nie wyskakuje, ale nadal max ilość znaków to 32.Trzeba zmieniać coś w bazie danych, czy gdzieś w innym miejscu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 W bazie danych jeszcze musisz zmienić standardowo reference ma ustawione 32 znaki `reference` varchar(32) DEFAULT NULL, Więc musisz zwiększyć tą ilość. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 Ok, tylko jak mogę odszukać w bazie danych: `reference` varchar(32) DEFAULT NULL, nic takiego nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 (edited) To jest w tabeli ps_product_attribute i to co podałem wyżej to jak jest zbudowana ta kolumna. Edited March 22, 2016 by endriu107 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted March 22, 2016 Author Share Posted March 22, 2016 (edited) Czyli ma być tak jak tutaj: Jutro dam znać czy jest dobrze, bo nie mam możliwości edycji tych wartości. Edited March 22, 2016 by 83krynio (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Zdaje się że tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Sprawa wygląda następująco:- po wprowadzeniu zmian z postów nr. 2 i 9 została zwiększona ilość możliwych znaków do wpisania. - następnie po wprowadzeniu zmian z posta nr. 4, nie da się edytować (usunąć/dodać) pola Kod produktu. W jaki sposób rozwiązać ten problem, aby po aktualizacji PrestaShop nie stracić tych Kodów produktu, bądź nie narobić innych problemów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Wielkie dzięki! Teraz wszystko jest OK.Mam nadzieję że po przyszłych aktualizacjach też wszystko będzie dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted August 15, 2016 Author Share Posted August 15, 2016 Jeszcze jedna sprawa z długością wyświetlanych znaków nie daje mi spokoju.Co i gdzie trzeba pozmieniać, aby możliwe było wyświetlanie całej nazwy kombinacji na karcie zamówień?Byłoby też wspaniale żeby dokonane zmiany przetrwały aktualizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 w tabeli PREFIX_order_detail pole product_reference ma długość ustawioną długość na 32 znaki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted August 15, 2016 Author Share Posted August 15, 2016 Zmieniłem wartość ale to nie pomogło. Nie trzeba zmieniać nic w "classes"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Robiłeś po tej zmianie nowe zamówienie? efekt powinien być widoczny tylko dla nowych zamówień Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 83krynio Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 Dzięki. Wszystko jest jak być powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
83krynio
Witam,
W jaki sposób można zwiększyć ilość znaków możliwych do wpisania w tym polu?
17 answers to this question
Recommended Posts