Korstg Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Cześć wszystkim. Mam problem z prestą, oczywiście 1.6 wersja. Wszystko widać na screenie który załączyłem. Wybiorę przedmiot, wchodzi do koszyka normalnie. No i chce kupić, nie mogę kliknąć "potwierdź" - input nie reaguje. Dodatkowo nie mogę wybrać metody płatności. Dodam, że debuga mam włączone. Proszę o pomoc, dzięki z góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Witaj Jakie masz moduły płatności i dostawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atwora Posted March 22, 2016 Share Posted March 22, 2016 Napisz też jaki szablon, bo to może mieć też wpływ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Korstg Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 Szablon domyślny. Wszystko działało do aktualizacji presty z 1.6.0 do 1.6.1.4 jakoś tak. Dostawa: odbiór, przelew, pobranie moduły płatności usuwam i dodaje i dalej się nie pokazują. wydaje mi się, że problem leży gdzieś po stronie struktury MYSQL Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Korstg Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 Dodam, że po zmianie sposoby wysyłki np. odbiór/ kurier czy coś, znika to czerwone pole w tabeli wybór płatności - ale nic się nie pojawia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 To na pewno jakiś moduł psuje. Wypisz moduły płatności i dostawy ale nie w formie 'płatność przelewem' tylko nazwy modułów np. 'bankwire'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Korstg Posted March 24, 2016 Author Share Posted March 24, 2016 Usunąłem wszystkie i został tylko "bankwire" - dalej nic Wyłącz moduły nie od PrestaShop też nic nie daje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 bankwire to moduł płatności, masz jakieś moduły dostawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Korstg Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 (edited) Dziękuję za powyższe pomoce. Więc gdyby miał ktoś taki sam problem, to polecam posprawdzać wpierw styl. Niby miałem oryginał, a był błąd. Więc w plikach THEMES poszperać. Udało mi się to zrobić, widać już metody płatności. Następny problem: Fatal error: Uncaught exception 'Core_Foundation_IoC_Exception' with message 'This doesn't seem to be a class name: `Adapter_StockManager`.' in /home/ftp/sklep/Core/Foundation/IoC/Core_Foundation_IoC_Container.php:95 Stack trace: #0 /home/ftp/sklep/Core/Foundation/IoC/Core_Foundation_IoC_Container.php(157): Core_Foundation_IoC_Container->makeInstanceFromClassName('Adapter_StockMa...', Array) #1 /home/ftp/sklep/Core/Foundation/IoC/Core_Foundation_IoC_Container.php(170): Core_Foundation_IoC_Container->doMake('Adapter_StockMa...', Array) #2 /home/ftp/sklep/Adapter/Adapter_ServiceLocator.php(52): Core_Foundation_IoC_Container->make('Adapter_StockMa...') #3 /home/ftp/sklep/Core/Business/Stock/Core_Business_Stock_StockManager.php(114): Adapter_ServiceLocator::get('Adapter_StockMa...') #4 /home/ftp/sklep/classes/stock/StockAvailable.php(472): Core_Business_Stock_StockManager->updateQuantity(Object(P in /home/ftp/sklep/Core/Foundation/IoC/Core_Foundation_IoC_Container.php on line 95 Występuje on przy obojętnie jakiej płatności od razu po kliknięciu w wybraną metodę płatności (przy włączonym trybie debugowania). Myślę, że to ostatni z moich problemów z płatnościami. No i przycisk Potwierdź dalej nie działa, ale może tak ma być bo samo się potwierdza po kliknięciu w płatność? Edited March 25, 2016 by Korstg (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted March 25, 2016 Share Posted March 25, 2016 Chodzi o przycisk 'Potwierdź' na stronie składania zamówienia? Z tego co pamiętam presta nie ma takiego przycisku. Zamówienie jest składane po kliknięciu w wybraną płatność. To chyba jednak nie jest standardowy szablon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 supervolt.pl Posted March 29, 2016 Share Posted March 29, 2016 Więc gdyby miał ktoś taki sam problem, to polecam posprawdzać wpierw styl. Niby miałem oryginał, a był błąd. Więc w plikach THEMES poszperać. Udało mi się to zrobić, widać już metody płatności. Jak rozwiązałeś ten problem... Możesz opisać Krok po kroku? Pozdr Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Korstg
Cześć wszystkim.
Mam problem z prestą, oczywiście 1.6 wersja.
Wszystko widać na screenie który załączyłem.
Wybiorę przedmiot, wchodzi do koszyka normalnie. No i chce kupić, nie mogę kliknąć "potwierdź" - input nie reaguje. Dodatkowo nie mogę wybrać metody płatności.
Dodam, że debuga mam włączone.
Proszę o pomoc, dzięki z góry.
10 answers to this question
Recommended Posts