guzik23 Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Zaczyna mnie irytować w tym PS że do każdej pierdółki trzeba instalować oddzielny moduł. Tak samo pewnie bedzie z tym pobraniem. Mam taki problem że ustawiam sobie w "sposobie dostawy" przesyłke kurierską pobraniową, przypisuje sobie cene za nią i wydawałoby się że wszystko gra ale jak wyłączyć konieczność płacenia za to zamówienie ? Teraz klient wybiera sobie opcje przesyłki pobraniowej a formularz dalej od niego żąda opłacenia zamówienia. Czy można w jakis prosty sposób to naprawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 Architektura Presty jest oparta o moduły i jest to wielka zaleta, więc lepiej wyluzuj bo modułów będziesz jeszcze potrzebować pewnie wiele :-) A nie ma tam w sklepie modułu płatności przy odbiorze dostępnego? Wówczas klient będzie miał taką opcję do wyboru i tam potwierdzi zamówienie bez konieczności płacenia. I jeszcze ładnie powiązać to modułem ShipToPay, żeby przy wyborze dostawy pobraniowej wyświetlała się tylko ta metoda płatności i będzie super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzik23 Posted March 19, 2016 Author Share Posted March 19, 2016 (edited) Nie widzę w sklepie żadnego modułu który by miał coś wspólnego z przesyłką pobraniową. Nie widzę też nigdzie możliwości wyłączenia konieczności płacenia przy wyborze danego typu przesyłki... nie wiem jak ludzie to realizują bo przecież każdy jeden sklep to musi mieć jakoś ustawione. A nie wierze żeby kupowali do tego moduł za 150$. Edited March 19, 2016 by guzik23 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 W każdej Preście powinien być moduł "Cach on delivery", załatwia on płatność przy odbiorze. Dodatkowo bezpłatny moduł "ShipToPay" do znalezienia w necie pozwala ograniczyć wybór metod płatności w zależności od wybranego przewoźnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzik23 Posted March 20, 2016 Author Share Posted March 20, 2016 (edited) Dzięki, o takie coś mi chodzi. Niestety ten moduł ship to pay nie działa w wersji PS 1.6 Po instalacji wysypuje sie Front office. Robi się totalny bałagan z okienkami, nie działają linki itd. Nie pomogło nawet wyłączenie modułu, dopiero jego odinstalowanie przywraca sklep do działania. Ok problem solved. Zainsalowałem inna wersje 'ship to pay' i chodzi. Edited March 20, 2016 by guzik23 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts