Jump to content

Tema Bağlayıcılığı

matrah

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,

Konuya yeni bir amatörüm, ilk kez prestashop üzerinden bir e-ticaret sitesi kuracağız. Burada sormak istediğim bir konu var. Mevcut satılık temalardan hiçbiri tam olarak ulaşmak istediğimiz son görüntüye sahip değil. Bu durumda temaların n kadar bağlayıcı olduğunu merak ediyorum. İçinde hazır 5-10 demo olanlar var. Bu demoların içinde yer alan öğeleri açma kapama, rengini değiştirme, görsel resim videolarını değiştirme, boyutlarında değişiklik yapma ile sınırlı kalarak mı bir son görüntü elde edebiliyoruz? Bunun dışında neler yapabiliriz? Bunun dışındaki tasarımlar için custom yazılım yapma zorunluluğu mu var?

Bu bilgiler ışığında tema seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Bilgi veren olabilirse çok sevinirim.

Saygılar,

matrah

Bazı gelişmiş temalarda renkler dahil tüm alanlara admin panel üzerinde müdahale edilebilir, ben bu konuda leo firmasının yaptığı şablonları seviyorum çok esnek bir yapısı var.

eğer başka bir firmanın şablonunu alacaksanız, firma şablon panelini paylaşmadığı için bu müdahalelere ne kadar izin veriyor bilemezsiniz şansas atın alacaksınız, böyle bir durumda biraz kodlara girmeniz gerekir, yani biraz kod bilginiz olması lazım.

• Like 1

Şahin bey ilginiz için çok teşekkür ederim,

temayı prestashop marketinden değil, themeforest dan almayı düşünüyorum. Burada müşteri geri bildirimlerini okuma ve rating lere bakma şansı var, ayrıca prestashop temaları 6 ay destekle geliyor, bu nedenle oradan almak tercihim olacak. Ancak yine de kodlama bilmeyen birisi olarak çekiniyorum, visual composer komponenti olan temalar da var, onlarla iş daha kolay olabilir sanırım. Asıl sorun aklımızda olan şablona benzeri olmaması ve ona ulaşmak için temanın mevcut demolarından oldukça uzaklaşma zorunluluğu olması. Umarım aklımızda görseli elde etmeyi başarabiliriz.

Saygılar,

Şahin bey ilginiz için çok teşekkür ederim,

temayı prestashop marketinden değil, themeforest dan almayı düşünüyorum. Burada müşteri geri bildirimlerini okuma ve rating lere bakma şansı var, ayrıca prestashop temaları 6 ay destekle geliyor, bu nedenle oradan almak tercihim olacak. Ancak yine de kodlama bilmeyen birisi olarak çekiniyorum, visual composer komponenti olan temalar da var, onlarla iş daha kolay olabilir sanırım. Asıl sorun aklımızda olan şablona benzeri olmaması ve ona ulaşmak için temanın mevcut demolarından oldukça uzaklaşma zorunluluğu olması. Umarım aklımızda görseli elde etmeyi başarabiliriz.

Saygılar,

şuanki temaların birçoğu framework gibi tasarlanıyor. eskiden değişiklik yapmak daha zordu ama şuan gayet kolay bir şekilde tasarım yapılabiliyor.

ilk başlarda biraz zorlanabilirsiniz ama , belli bir süre sonra istediğiniz değişikliği daha kolay yaparsınız ve yaptıkça zevk almaya başlarsınız.

gerekli css değişiklerinde forumdan soru sorabilirsiniz.