psstone Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 merhaba değerli arkadaşlar sitemde ürün ödemesi(banka havalesi) yapınca böyle bir hatayla karşılaşıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Hata kodlarını açıp sorunun kaynağına bakalım config/defines.inc.php içinde Bul : @ini_set('display_errors', 'off'); Değiştir: @ini_set('display_errors', 'on'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
psstone Posted March 18, 2016 Author Share Posted March 18, 2016 şu hatayı veriyor hocam Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Merhaba Sipariş durumları bölümünden silme işlemi yapmış olabilir misiniz ? Eğer bu bölümden durum silmediyseniz modülü kaldırıp yeniden kurun. Düzelmezse yeniden yazın Link to comment Share on other sites More sharing options...
psstone Posted March 18, 2016 Author Share Posted March 18, 2016 ewet siparişleri sildim + banka havalesi mödülünü kaldırıp yeniden kurdum durum hala aynı düzelmedi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 yazma izinlerini şu şekilde ayarlayıp denermisiniz. /modules - 755 /bankwire ve alt bütün klasörler 755 bütün php ve tpl dosylarını 644 yapın. bunlara ek olarak sunucuya eksik dosya yüklenmiş olabilir. /classes klsörünü yeniden yükleyin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psstone Posted March 18, 2016 Author Share Posted March 18, 2016 @safa dediklerinizi yaptım herhangi bir olumlu sonuç yok halla aynı Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Merhaba Dosya izinleri ile ilgili yaptıklarınızı geri alın. Güvenlik açığı yaratmayın durduk yere. Veri tabanınıza bağlanıp config tablosundan PS_OS_BANKWIRE değerini bulun. Bu değerin karşılığında bir id numarası olacak. Bu id numarası ile tanımlı bir sipariş durumunuzun olması gerekiyor. Yönetim panelinden sipariş durumları bölümüne girip bakın. Eğer bu id numarasına karşılık bir sipariş durumu yoksa: Yeni sipariş durumu oluşturun ismini banka havalesi bekleniyor yapın. Sipariş beklemede olarak seçin. kaydedin Yeni oluşan id değerini alın. Veri tabanınızı açın config tablosundaki PS_OS_BANKWIRE değerini bulun Yeni id değerini buraya yazın Biraz karmaşık olabilir. Sorun yaşarsanız veri tabanı erişim bilgilerini PM atın ben halledeyim. (hemen yapacağıma söz vermiyorum) Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 (edited) @safa dediklerinizi yaptım herhangi bir olumlu sonuç yok halla aynı yukarıda verdiğim yazma izinleri herhangi bir gücenlik açığına neden olmaz. site bilgilerini pm olarak gönderirseniz yeterlidir. Edited March 19, 2016 by safa (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 "yazma izinleri güvenlik açığına sebep olmaz" cümlesini bir amatörden duysaydım şaşırmazdım. Ama şaşırdım doğrusu."Permissions" sunucuların ilk savunma katmanıdır. 777 ile izin verilmiş klasör ciddi güvenlik açığıdır. Hatta bazı modern web sunucuları böyle bir klasör izni görüldüğünde çalışmayı durduruyor. Örnek: Neyse benim vaktim yok öğrenmek isteyenlere linkler: http://tldp.org/LDP/intro-linux/html/sect_03_04.html https://www.linux.com/learn/tutorials/309527-understanding-linux-file-permissions Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 (edited) "yazma izinleri güvenlik açığına sebep olmaz" cümlesini bir amatörden duysaydım şaşırmazdım. Ama şaşırdım doğrusu."Permissions" sunucuların ilk savunma katmanıdır. 777 ile izin verilmiş klasör ciddi güvenlik açığıdır. Hatta bazı modern web sunucuları böyle bir klasör izni görüldüğünde çalışmayı durduruyor. Örnek: Neyse benim vaktim yok öğrenmek isteyenlere linkler: http://tldp.org/LDP/intro-linux/html/sect_03_04.html https://www.linux.com/learn/tutorials/309527-understanding-linux-file-permissions yukarıdaki verdiğim yazma izinleri bir güvenlik açığı oluşturmaz dedim 777 demedim. http://doc.prestashop.com/display/PS15/Installing+PrestaShop Some hosts might require you to use CHMOD 777, although it is not recommended for anything more than a one-time need. If you have to use CHMOD 777 in order to install PrestaShop, make sure to switch to a safer setting (for instance, 775 for folders and 664 for files) once you are done installing. Read your host's documentation carefully Edited March 18, 2016 by safa (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
psstone Posted March 18, 2016 Author Share Posted March 18, 2016 arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum sorunu yedekteki veritabanı geri yükleyince çözdüm iyi çalışamalar Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum sorunu yedekteki veritabanı geri yükleyince çözdüm iyi çalışamalar rica ederim, sitene baktığımda siparişleri silmek için yazdığın sorgu sadece siparişleri silmemek le kalmamış bütün sipariş durumlarınıda silmişti. prestashop'ta ilk kurlumda gelen sipariş , üye , ürün detaylarını komple silmek için. pscleaner modulunu kullanabilirsiniz. ancak bu modul bütün datayı sildiği için dikkatli olmanız gerekmekte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum sorunu yedekteki veritabanı geri yükleyince çözdüm iyi çalışamalar yani arkadaş madem yedeğini geri yükleyecektin neden bu kadar insanı çözüm üretmek için uğraştırıyorsun, bak senin yüzünden forum birbirine girdi beğendin mi yaptığını :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts