McAronik Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Witam. Planuję zakup modułu jak w temacie. Czy macie jakiś najlepszy wg Was, sprawdzony? A może nawet strona z przykładem by się znalazła? z góry dzięki pozdrawiam Maciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esseker352 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 http://www.presteamshop.com/en/modules-prestashop/one-page-checkout-prestashop.html Polecam ten z ręką na sercu. Wbudowane logowanie przez fb, pełna customizacja pól. Jedynym mankamentem jest na chwilę obecną brak obsługi modułu paczkomatów (wybieranie z mapki) ale własnie dla mnie pracują nad rozwiązaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
McAronik Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Jedynym mankamentem jest na chwilę obecną brak obsługi modułu paczkomatów (wybieranie z mapki) ale własnie dla mnie pracują nad rozwiązaniem "..dla mnie" - czyli będzie ogólnodostępne? Czy to zlecenie prywatne i trzeba będzie dopłacić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atwora Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 A jakie masz potrzeby względem takiego modułu? W prestashop istnieje możliwość skonfigurowania koszyku zakupowego w taki sposób, by można było zrobić zamówienia bez 5-cio etapowego procesu. Ja z tego na swoich sklepach korzystam i sprawdza się bezbłędnie. Nie kosztowało mnie to przy tym ani złotówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 (edited) Domyślny jednostronicowy checkout w Preście ma dwa największe mankamenty: - nie pokazuje od razu dostępnych w sklepie metod płatności tylko komunikat "Zaloguj się aby zobaczyć metody płatności" (szczególnie mylący dla gości), - wiersz wyboru przewoźnika nie jest cały klikalny, trzeba (w odróżnieniu od innych miejsc w Preście) celować sobie w małe kółeczko radio Pierwszy problem załatwiam modułem Show Payment Methods, drugi drobnymi poprawkami CSS + JS (przykład działania). Wychodzi to w sumie za ułamek ceny modułów do OPC. No i nie ma problemu z brakiem paczkomatów itp. bo ciągle jesteśmy w obszarze standardowych funkcjonalności Presty. Edited March 17, 2016 by Daresh (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esseker352 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Ciężko powiedzieć czy będzie ogólno dostępne. Powiedziałem im że OPC konkurencji współpracuje z paczkomatami i wzieli się ostro do roboty Jesli okaże się że uda im się to zrobić to zapewne dodadzą taką funkcjonalność Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts