rusiano Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Witam, chciałbym się zapytać w jaki sposób można uzyskać nazwę grupy, w której znajduje się klient. Chciałbym aby po zalogowaniu i przejściu do strony adres.pl/moje-konto wyświetlić prosty komunikat w stylu: Należysz do grupy: Klient, Klient Specjalny. Jakieś pomysły jak pobrać grupy, do których należy klient? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusiano Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Nikt nic nie wie jak można wyciągnąć nazwy grup, do których należy klient? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Jaka wersja presty? Co w przypadku gdy klient będzie przypisany do większej liczby grup? Link to comment Share on other sites More sharing options...
presta4you.com Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Posiadam moduł, który przypisuje do konkretnej grupy na podstawie wysokości zakupów z ostatnich x miesięcy. Moduł posiada tabelkę, która wyświetla wszystkie grupy i zaznaczoną grupę do której należy klient. http://presta4you.com/pl/prestashop-16/50-rabaty-u%C5%BCytkownika-na-podstawie-obrot%C3%B3w.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 To i ja napiszę że też mam moduł który to potrafi, oprócz wyświetlania grup klientów daje możliwości wyświetlania dowolnych elementów tylko danej grupie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusiano Posted March 18, 2016 Author Share Posted March 18, 2016 Dokładnie, chciałbym uzyskać coś mniej więcej w tym stylu, aby po prostu klient wiedział, że należy do określonej grupy. Wersja Presty to 1.6.1 Moduł nie jest potrzebny, na sztywno mogę dopisać do szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 Raczej bez zmian w kontrolerach nie wyciągniesz tego w samym smarty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts