deos Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Na allegro sprzedawane są szablony Leo Theme z opisem : "Profesjonalny szablon... Na własność" nie ma żadnej informacji o ograniczeniach licencjami itp. Jak to jest naprawdę, czy Leo daje im takie prawa aby przekazywać szablony na własność kupującym ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Raczej nie, z tego co sie orientuje to leo daje możliwość nieograniczonego wykorzystywania ich szablonów przy wykupionym odpowiednim pakiecie, jednak ma to raczej zastosowanie dla deweloperów którzy wdrażają strony swoim klientom. Raczej leo nie zezwala na odsprzedaż takich szablonów. Poza tym szablony leo czasami nie są dopracowane więc lepiej jest kupić u nich na stronie i w razie problemów mieć od nich wsparcie w poprawkach. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 16, 2016 Share Posted March 16, 2016 Punkt w regulaminie leo jasno mówi ze nie pozwalają odsprzedawać swoich szablonów, więc jeśli ktoś to robi to łamie prawo autorskie. 4.Important, You have permission to remove credited links, copyright links when purchased developer membership or single purchase with Developer permission. We do not allow you resell our products on any sites, markets...[/size] Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 (edited) Zgłoś sprawę na fb od leotheme oraz do allegro (ale allegro będzie miało to w poważaniu, u nich można handlować pirackim oprogramowaniem - patrz windowsy itd.). Kiedyś widziałem podobną akcję. eh... chodzi o? Website Project i jeszcze opis że gwarantują legalność... żenada. Edited March 17, 2016 by krzysiuus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSI-SHOP Posted March 17, 2016 Share Posted March 17, 2016 Witaj. Ja już sprawę zgłaszałem firmie nawet rozmawiałem z odpowiednią osobą od Leotheme . Jeden raz aukcje zniknęły ale widzę problem się pojawił....ponownie.... A na dodatek mogą być zawirusowane. NIE POLECAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomputer Posted March 18, 2016 Share Posted March 18, 2016 (edited) Osobiście miałem okazję pracować na szablonie Leotheme, kupionym na themeforest. Nigdy nie było problemów z supportem Pomijająć to czy na allegro sprzedawane sa one legalnie czy nie pojawia się pytanie czy przy zakupie na allegro otrzymasz Purchase Code który może Ci być potrzebny w kontakcie ze wsparciem LeoTheme! Edited March 18, 2016 by tomputer (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
atwora Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Ja również podpisuję się pod postem Tomputer'a - ja też pracuję na leotheme (kupiłem przez Prestashop Addons) i jestem (jak na razie) zadowolony. Jednak pytanie brzmi, czy ktoś chce oszczędzić parę złotych na szablonie ale nie mieć supportu i mieć wątpliwość, czy ktoś nie grzebał w kodzie. Jak ktoś chce się bawić na Prestashop to bardzo proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 20, 2016 Share Posted March 20, 2016 Panowie temat wyczerpał endriu107 w 3 poście. Zauważyłem że ze strony 'firmowej' Website Project już usunęli produkty od leotheme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts