tomputer Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Witam. Chciałbym wykorzystać bazę newslettera do wysyłki email do klientów. Czy znacie jakieś sprawdzone rozwiązania do grupowej wysyłki maili na bazie plików csv z presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Akomail Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomputer Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 (edited) Dzięki za podpowiedź. Z tego co widzę jest to jakieś zewnętrzne rozwiązanie nie zintegrowane z prestą! Jakoś nie mogę znaleźć informacji choćby po angielsku jak użyć tego w preście! Wpisując akomail prestashop w google znalazłem jakieś wpisy ale w niezrozumiałym dla mnie języku . Sprawdzałem inne podobne rozwiązanie czyli newsletter2Go i muszę przyznać ze działa całkiem fajnie niestety żeby wysłać mailing trzeba skorzystać z ich weba. Plus że kontakty można synchronizować automatycznie a obsługa webgui jest bardzo prosta! Trafiłem również na inne rozwiązanie Express-mailing które wg mnie jest przyjemne dla użytkownika i mają moduł w pełni zintegrowany z prestą tzn można wysyłać maile z zaplecza presty+ dodatkowe filtry, łatwe tworzenie szablonów itp. Niestety żeby nie było za kolorowo natrafiłem na inną przeszkodę. Próbuje skontaktować się z twórca tego rozwiązania ale w słuchawce słyszę jakie dziwne powitanie, a na emaile nikt nie odpowiada wygląda na to że firma się zawinęła! Edited March 23, 2016 by tomputer (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Akomail nie jest integrowany z prestą. Export bazy robisz ręcznie - jakby to był jakiś duży problem 2-3kliknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomputer Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 (edited) Dla mnie nie jest to żaden problem ale dla sprzedawcy, który korzysta z zaplecza,wygodniej byłoby obsłużyć to w zapleczu chodzi właściwie tylko o wygodę! Edited March 23, 2016 by tomputer (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts