Jump to content
  • 0

Tłumaczenie Zawartości Sklepu

bebinhio

Question

Witam. 

Jestem w miarę świeżym użytkownikiem Prestashop i trafiłem na dość częsty problem związany z tłumaczeniem zawartości portalu. Utworzyłem sklep w języku polskim i chcę dodać dwie wersje językowe. Paczki tłumaczeń zostały dodane, języki pojawiły się zarówno na stronie jak i w BO. Jednak po wybraniu języka, np. angielskiego, wyłącza się część zawartości strony (brak stopki, slidera) oraz wszystko dalej jest w języku domyślnym (PL). Zauważyłem, że w FTP pliki tłumaczeń modułów, które modyfikowałem w BO, mają po 0kb, więc je pousuwałem ( zarówno z folderu szablonu jak i głównego). 

Szukałem odpowiedzi na wielu forach, stosowałem się do wielu wskazówek. W plikach modułów .tpl składnia wygląda dobrze. Dodam, że pracuje na średnio-dopracowanym szablonie Leo. Jest to bardzo frustrująca kwestia, gdyż męczę się z nią od prawie tygodnia.

Zapomniałem napisać, że korzystam z kilku wygenerowanych modułów contentbox (m.in. stopka).

Proszę o pomoc! 

Pozdrawiam

Edited by bebinhio (see edit history)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Oczywiście, w niektórych miejscach jest wpisana na sztywno i poniekąd to podmieniłem.  Te moduły, które umożliwiają w BO uzupełnienie danymi do wersji językowej, już zrobiłem, zdołałem osiągnąć jakiś progres w tej kwestii. :) 
Ale przy okazji nasuwa mi się inne pytanie - czy jest możliwe, że różne wersje językowe po włączeniu na stronie odwołują się do innego szablonu presty, bądź jakichkolwiek ustawień pierwotnych ? Przepraszam, że w częściach piszę ale czas mnie goni. Precyzując, mam sklep w języku polskim, na którego stronie głównej jest slider i dwa zdjęcia pod nim. Gdy przełączam na inny język, na miejscu tych dwóch zdjęć pojawiają się stare, które wrzucałem testowo na samym początku więc w teorii nie powinno ich już być. 

Edited by bebinhio (see edit history)

• 0

Precyzując, mam sklep w języku polskim, na którego stronie głównej jest slider i dwa zdjęcia pod nim. Gdy przełączam na inny język, na miejscu tych dwóch zdjęć pojawiają się stare, które wrzucałem testowo na samym początku więc w teorii nie powinno ich już być.

Dla każdego języka osobno wprowadzaj dane - treści, obrazki. Obok formularza zapewne jest przycisk do przełączania między wersjami lang.