Profdizayn Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 (edited) Merhaba biraz yeniyim basit sorular sorucam belki ama öğrenmek için çok çabalıyorum. Sorunum şu normalde Tercihler > SEO & URL bölümünden değiştirilmesi gereken linkler bende görünmüyor ve "Çoklu Mağaza seçeneği etkindir. Eğer dükkanın URL'sini değiştirmek isterseniz, "Gelişmiş Parametreler" menüsü altındaki "Çoklu Mağaza" sayfasına gitmek gerekir." yazısı yazıyor. Çoklu mağazaya gittiğimdede karşıma düzenliyebilceğim linkler çıkmıyor. Saatlerdir uğraşıyorum ama sitenin title, meta, keyword lerine bir türlü ulaşamadım. ve bir de bunlarla uğraşırken sitedeki menünün açılır menüleri açılmıyor şimdi buda diğer sorunum ne yapmalıyım? Bilgilerinize ihtiyacım var.. Edited March 12, 2016 by Profdizayn (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Merhaba Öncelikle belirteyim keyword değerlerinin artık bir hükmü yok. Dİğer ayarları storecontacts bölümünden de yapabilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profdizayn Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 evet ama değiştirmek zorundayım çunku title ve diğerlerine kendi içeriğimi girmeliyim nedir problem sizce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Merhaba Ayarlar bölümünün menüsünün mağaza iletişim bölümü var. Bu alandan sitelerin başlıklarını (title) değiştirebilirsiniz. Mağaza url adresleri gelişmiş ayarlar -> çoklu mağaza bölümünden normalde değiştirilebiliyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profdizayn Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Çoklu mağazadan yaptım evet ama title suan <title>Tema adı - benim sitemin adı şeklinde </title> o tema adını silemedim bir türlü Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Merhaba Özel tema kullanıyorsanız temanın tasarımcısı o alana tema adını sabit (hardcoded) yazmıştır veya tema ayarlarından değişecek şekilde parametrik yazmıştır. Eğer hardcoded ise temanızın header.tpl dosyasındaki <title></title> tagını manuel editleyebilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profdizayn Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 teşekkür ederim header.tpl burdan yaptım malesef.. Peki kategori menüsünün açılır menüsü neden açılmıyor? açılıyordu şuan açılmıyor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Merhaba tpl dosyası editlenirken başka bir şey bozulmuş olabilir. değişikliği geri aldığınızda düzeliyor mu. bu arada işlemlerden önce yedek almayı unutmayın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profdizayn Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Yok dosyayı editlemede sorun yok. Dosyayı editlemeden önce bu sorun cıktı çok güzel çalısıyordu ama şimdi mause ile üstüne geldiğimde açılan alt katagoriler şuan açılmıyor :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profdizayn Posted March 12, 2016 Author Share Posted March 12, 2016 Sorunu çözdüm. Çoklu mağaza olduğu için nedense açtığım altkatagorilerde seçildi olan varsayılan mağazadan çıkılmış. Yeniden seçtim ve alt katagoriler düzeldi çok teşekkür ederim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts