Jump to content
  • 0

Tłumaczenie Szablonu

MateuszGrz

Question

Witam, 
Stała się dosyć dziwna rzecz, dostałem zlecenie na przetłumacznie pojedyńczych fraz w szablonie sklepu i jedynie co otrzymałem to dostęp do ftp. skierowałem się do katalogu themes/naza-szablonu/lang/en.php i roczpocząłem tłumaczenie jednak nic nie zostało przetłumaczone, do samo z tłumaczniem plików .tpl nie dają efektu. Co wyedytować aby przetłumaczyć szablon na polski - dodam również , że niektóre rzeczy są po polsku takie jak sidebar z filtrowaniem ceny, pojedyńcze frazy w headerze np. zaloguj się.

adres strony: http://sklep.ekonaw.pl

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Powinno załatwić sprawę, chociaż nie wiadomo czy w administracji jest w ogóle ustawiony język polski. Bez tego tłumaczenie nie ma sensu. Z resztą muszę Cię zmartwić, manualne tłumaczenie Presty jest strasznie pracochłonne i nieefektywne - wiem, bo kiedyś raz to przerabiałem i powiedziałem - nigdy więcej.Tłumaczeń powinno się dokonywać wyłącznie przez panel administracyjny. Komunikat z dokumentacji Presty:

This file must not be edited manually! It can only be edited through the PrestaShop translation tool.

...a tu masz dokumentację dotyczącą tłumaczeń modułów: http://doc.prestashop.com/display/PS16/Module+translation

Edited by REGE (see edit history)

• 0

skierowałem się do katalogu themes/naza-szablonu/lang/en.php i roczpocząłem tłumaczenie jednak nic nie zostało przetłumaczone

Rozumiem, że tłumaczenie zapisywałeś w pliku pl.php? Do przetłumaczenia są jeszcze pliki językowe modułów:

katalog themes/nazwa-szablonu/modules/nazwa-modułu/translations/pl.php

lub dla starszych wersji:

katalog themes/nazwa-szablonu/modules/nazwa-modułu/pl.php