nieznosz Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 (edited) Witam serdecznie drodzy użytkownicy Zostałem właścicielem szablonu "theme" oczywiście do silnika PrestaShop. Wszystko pięknie lecz jest jeden problem z którym nie jestem w stanie sobie poradzić... W instrukcji napotkałem otóż takie nakierowanie: " Step 5: - Override folder: copy the “FrontController.php” file into the installation folder with the URL:override\classes\controller. Step 6: – Img folder: copy the “cms” folder and “l” language into the installation folder. " Ciężko mi to zrozumieć tak jak mojemu tłumaczowi google Co do całego problemu, to posiadam wgrane obrazki lecz nie są odczytywane w prawidłowy sposób. Tak to mniej więcej wygląda: http://s16.postimg.org/ikfav8zet/Bez_nazwy.png Także problem mam z logiem ponieważ nie mogę go zmienić. Dzięki za przeczytanie . Pozdrawiam Edited March 8, 2016 by nieznosz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 (edited) W instalce szablonu masz plik FrontController.php musisz go skopiować na ftp do folderu głowny_folder_sklepu/override/classes/controller, tak samo foldery z zdjęciami i tłumaczeniami do swoich folderów. Po wgraniu pierwszego pliku warto całkowicie usunąć plik class_index.php z folderu cache. Edited March 9, 2016 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Nie wiem jak masz tam zbudowany folder z szablonem, jeśli masz odpowiedni plik w folderze override to usuń jeszcze plik class_index.php z folderu cache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nieznosz Posted March 9, 2016 Author Share Posted March 9, 2016 (edited) Dziękuje za odpowiedź Jeśli dobrze rozumie, masz na myśli folder install lecz nie posiadam tam tego pliku. Plik "FrontController.php" lecz ten plik już znajduję się pod adresem "głowny_folder_sklepu/override/classes/controller" ( instalowałem gotowca ) Nie pojmuję tego :/ Edited March 9, 2016 by nieznosz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nieznosz Posted March 9, 2016 Author Share Posted March 9, 2016 (edited) Usunąłem ten plik Co do zawartości mojego folderu głównego to trzymaj zdjęcie Edited March 9, 2016 by nieznosz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Raczej chodziło i o to co masz w zipie, standardowo są tram dwa foldery themes i modules, skoro u ciebie w i instrukcji pisze że masz coś jeszcze skopiować to znaczy że masz tam więcej folderów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nieznosz Posted March 9, 2016 Author Share Posted March 9, 2016 Nareszcie to zrozumiałem , dzięki Lecz w folderze z samym szablonem nie posiadam pliku " FrontController.php " Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Więc albo masz niekompletny szablon, albo ten plik nie jest w ogóle potrzebny, pytanie do autora szablonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nieznosz
Witam serdecznie drodzy użytkownicy
Zostałem właścicielem szablonu "theme" oczywiście do silnika PrestaShop.
Wszystko pięknie lecz jest jeden problem z którym nie jestem w stanie sobie poradzić...
W instrukcji napotkałem otóż takie nakierowanie:
" Step 5: - Override folder: copy the “FrontController.php” file into the installation folder with the URL:override\classes\controller.
Step 6: – Img folder: copy the “cms” folder and “l” language into the installation folder. "
Ciężko mi to zrozumieć tak jak mojemu tłumaczowi google
Co do całego problemu, to posiadam wgrane obrazki lecz nie są odczytywane w prawidłowy sposób.
Tak to mniej więcej wygląda:
http://s16.postimg.org/ikfav8zet/Bez_nazwy.png
Także problem mam z logiem ponieważ nie mogę go zmienić.
Dzięki za przeczytanie . Pozdrawiam
Edited by nieznosz (see edit history)Link to comment
7 answers to this question
Recommended Posts