Jump to content

Prestashop Performans Önerisi

tolgahat

Recommended Posts

Merhaba,

Performans ile ilgili sorun yaşayan ve apache üzerinde FastCGI kullanan arkadaşlar,

Ngnix üzerinde FPM çalıştırarak bir deneme yapmalarını öneririm. Şuan bu şekilde çalıştırıyorum ve performansta çok ciddi fark olduğunu gördüm. Ngnix çalıştırdığınız zaman sunucuda php-mcrypt yüklü olup olmadığına dikkat edin.

Merhaba,

Performans ile ilgili sorun yaşayan ve apache üzerinde FastCGI kullanan arkadaşlar,

Ngnix üzerinde FPM çalıştırarak bir deneme yapmalarını öneririm. Şuan bu şekilde çalıştırıyorum ve performansta çok ciddi fark olduğunu gördüm. Ngnix çalıştırdığınız zaman sunucuda php-mcrypt yüklü olup olmadığına dikkat edin.

Merhaba

FPM timeout değerlerini değiştirdiği ve nonestatic dosyaları derlemeden gönderebildiği için biraz tehlikeli olabilir. Statik dosya ve medya yayını için ideal ama Prestashop gibi yoğun SSS ve Sql içeren bir sistem için çok uygun değil. Zaten çoğu platformda standart 1st party ile gelmiyor sonradan yükleniyor. 

• Like 1

Bizde de Nginx yapılandırması yapılmış sunucu vardı ve prestashop ta çok sıkıntılar yaşadık sırf e-ticaret sitemiz için farklı bir vps aldık. 

Nginx tek başına kullanıldığında fena değil. Ama FPM ile birlikte sorun yaratıyor. 

Genelde hosting firmaları bu tür motor ve hızlandırıcıları nasıl kullanacağı bilmiyor. Örneğin Nginx'i mediaserver üzerine kurup static dosyaları buraya aktarabilirsiniz. Prestashop bunu destekliyor. Media server için ayrı bir makina almanıza da gerek yok. Subdomain ile halledebilirsiniz.