lolek011 Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Posiadam taką wtyczkę: http://addons.prestashop.com/en/7363-auto-change-language-and-currency.html Chciałem, by klient który jest np. z niemiec - otrzymywał cene w Euro, a język strony był po niemiecku. Klient z Polski, cena w PLN - język polski. itd. Wygląda to tak, że cena jest zawsze w złotówkach, język mogę zmienić w adresie en/de/pl . I to wszystko. Czy ktoś posiada wiedzę jak dobrze to skonfigurować? Bądź co mogę robić źle? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 (edited) No a było to sprawdzane przez osoby z innych krajów / języków? W tym module chyba chodzi o to żeby sklep się automatycznie przełączył. (zresztą widzę, że autorzy oferują darmową instalację i wsparcie, może lepiej uderzyć do nich niż żebyśmy my tutaj wróżyli) ;-) Edited March 7, 2016 by Daresh (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lolek011 Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Sprawdzane było przez proxy Na oferowaniu supportu się kończy.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 A może ten moduł korzysta z nadpisań i są one wyłączone w sklepie i dlatego nie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lolek011 Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Możesz rozwinąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Zaawansowane -> Wydajność Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lolek011 Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Nadpisania oraz moduly nie od presty sa włączone... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 uzywam podobnego rozwiazania ale z presto-changeo, tyle ze tam modul sprawdza uzytkownika po IP lub jezyku przegladarki w tym twoim module chyba to dziala tylko dla zalogowanych uzytkownikow - przynajmniej nie natrafilem w opisie tego modulu niczego co by mowilo o IP lub przegladarce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
lolek011
Posiadam taką wtyczkę: http://addons.prestashop.com/en/7363-auto-change-language-and-currency.html
Chciałem, by klient który jest np. z niemiec - otrzymywał cene w Euro, a język strony był po niemiecku.
Klient z Polski, cena w PLN - język polski. itd.
Wygląda to tak, że cena jest zawsze w złotówkach, język mogę zmienić w adresie en/de/pl .
I to wszystko. Czy ktoś posiada wiedzę jak dobrze to skonfigurować? Bądź co mogę robić źle?
Pozdrawiam
7 answers to this question
Recommended Posts