Aidanin Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Poszukuje w kodzie presty kod php który odpowiada za odbieranie cen oraz cen kombinacji z bazy danych Chciał bym przerobić to tak aby Presta pobierała ceny z pliku Excel Wiem mniej wiecej ze to jest możliwe bo juz udało mi sie napisac prosty kod który pobiera dane z akruksza A mianowicie <?PHP require_once 'Excel/reader.php'; $xls = new Spreadsheet_Excel_Reader(); $xls->setOutputEncoding('cp1250'); $xls->read('1000.xls'); for ($i = 62; $i <= $xls->sheets[0]['numRows']; $i++) { for ($j = 3; $j <= $xls->sheets[0]['numCols']; $j++) { echo $xls->sheets[0]['cells'][$i][$j] . ' '; } echo 'zł Brutto<br />'; } ?> Wydaje mi sie ze wystarczy pozmieniać zmienne tak aby ceny pobierał z koordów $i $j (czyli wspórzendne z Pliku excel $i=Wiersz $j=Komórka Sheets=Arkusz) Potem należy wykonać do samo w pliku generowanym PDF oraz w wyświetlaniu w zakupie produktówMoże mi ktos powiedzieć czy sie myle i pokierować ? Chodzi o to że mój szef chce w pliku excel z wycenami zmieniać np wartośc kosztów np koszt papieru I pliku automatycznie po zapisaniu wydaja skorygowaną Cene 1 kliknięciem Chyba ze ktos zna lepszy sposób który wymaga mniej pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts