Jump to content
  • 0

Domeny I Certyfikaty: Sklep Nie Widzi Certyfikatu Ssl

Pug Mafia

Question

Witam,

nie znalazłem odpowiedzi na mój problem w innych tematach, dlatego pozwolę sobie założyć nowy.

Używam Presta Cloud, mam serwer na Home.pl i u nich wykupiony certyfikat SSL Rapid.

Niestety w ustawieniach mojej presty w zakładce "Domeny i certyfikaty" (nie w BO) w tabelce obok dodanych domen (które są objęte wykupionym certyfikatem na home) pod pozycją SSL widnieje jedynie "--" - żadnego "check"/ "uncheck", "active"/"not-active". Tak jakby ten certyfikat w ogóle nie istniał.

Z home.pl Panowie odpisali mi:

Uprzejmie informuję, ze domena pugmafia.pl kieruje na zewnętrzny adres IP XXXXXX
Proszę na tym serwerze również zainstalować certyfikat, aby strona była poprawnie zabezpieczona.

Kiedy próbuję wejść na FO mojego sklepu przez podanie w przeglądarce adresu wykupionej domeny (ustawionej jako domena główna w preście) dostaję komunikat:

mojadomena.pl używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa. Ten certyfikat jest prawidłowym certyfikatem tylko dla następujących nazw: *.pswebshop.com, pswebshop.com (Kod błędu: ssl_error_bad_cert_domain)

W BO presty w preferencjach ogólnych SSL jest włączony.

Niestety nie znam się na tym na tyle żeby grzebać w kodzie. Poza tym sklep jest w chmurze. Gdzie powinienem szukać rozwiązania? Czy jest to kwestia ustawień, czy może powinienem zgłosić się do administratorów presty, lub mojego serwera?

HELP!

1 answer to this question

Recommended Posts