włodzimierzpal Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Witam. Od jakiegoś czasu posiadam sklep oparty na Preście, w tym momencie chciałbym stworzyć 2gi sklep, który miałby częściowo asortyment ze sklepu 1, natomiast byłby rozszerzony również o inne produkty. Myślałem o utworzeniu sklepu nr 2 jako multistore, natomiast firma która obsługuje mi SEO, SEM, google merchant center, itd. itp. przestrzegła mnie o problemach jakie wynikają z takiej instalacji np. dotyczących przekłamań w analytics. Jakie są Wasze doświadczenia z multistore? Moglibyście odnieść się do tego co napisałem powyżej? oraz podać swoje za i przeciw? Z góry dzięki za pomoc Włodek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Nie sądzę aby multistore pod jakimkolwiek względem było gorsze od osobnych instalacji, jeśli chodzi o analytics przecież dla każdego sklepu można ustawić inne ID, szablony mogą być różne, opisy produktów, kategorie i same produkty. Specjalistą od seo nie jestem i może inni mają własne doświadczenia w tej kwestii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 a co to doladnie za przeklamania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Niektóre z informacji o zamówieniach Presta przesyła do Analytics z poziomu panelu admina, jeżeli zamówienie ma formę płatności, która nie wraca do order-confirmation. Raczej zakładam, że powinna to robić poprawnie, ale kto wie, może faktycznie pojawiają się tu jakieś przekłamania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
włodzimierzpal Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 a co to doladnie za przeklamania? Niestety nie znam się na tyle, żeby zrozumieć o co dokładnie chodzi, dlatego też pytam Was jako bardziej doświadczonych użytkowników Czy ktoś z Was pracuje na multistore i mógłby mi opisać jakie widzi wady i zalety multistore? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 a ja pytalem, bo ja nie widze przeklaman w multishopie ....zazwyczaj to jest problem niewiedzy seowca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts