damian1538 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 (edited) Witam Wiem że temat poruszany niejednokrotnie ale nie wiem jak sobie z nim poradzć Chciałem abyście sprawdzili mój przypadek. Moje ustawienia: Kompilacja OFF Pamięć podreczna ON Typ cacheowania - System plików Inteligentna pamięć podręczna dla CSSTak Inteligentna pamięć podręczna dla JavaScriptTak Minimalizuj HTMLTak Kompresuj JavaScript zawarty w plikach HTMLTak Przenieś JavaScript na koniecTak Optymalizacja Apache Tak Algorytm Użyj biblioteki mcrypt i algorytmu Rijndael (rekomendowane) (musisz zainstalować Rozszerzenie Mcrypt) Użyj pamięci podręcznejTak System buforowania System plików Dodam link do strony: http://rol-masz.pl/ Będę wdzięczny za pomoc Ps Zastanawiam się czy to nie wina hostingu. Edited February 20, 2016 by damian1538 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Tego dolnego cache to nie sugeruje włączać, tym bardziej cachować do plików. Z tego co widać to najdłużej się oczekuje na /pl/ wczytanie tego to nawet 3 do 5 sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 damian1538 Posted February 20, 2016 Author Share Posted February 20, 2016 Ciec cache na dole OFF I co dalej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pixelyo Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Gdzie masz serwer? Mam podobną sytuacje: strona ładuje się około 12-15 sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 damian1538 Posted February 21, 2016 Author Share Posted February 21, 2016 (edited) webd.pl. Nikt nie jests w stanie pomóc? Edited February 21, 2016 by damian1538 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Mi to wygląda na bardzo małą ilość RAMu przydzieloną do Twojego konta. Miałem to samo na home.pl. Niby najdroższy możliwy pakiet i zapewnienia techników, że wszystko będzie super śmigać. A jak doszedłem do 2k produktów w sklepie zaczynały się cyrki. Sklep chodził tragicznie wolno, do tego problemy z backoffice. Przy 2,1k produktów brak dostępu do BO z powodu przeciążenia serwera. Bardzo możliwe, że macie to samo. Obecnie mam najtańszy serwer na linuxpl.com i daje radę obsłużyć sklep z 10k produktów, bez większych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 sie przyczepie - po czym z wyzej wymienionych postow doszedles do wniosku ze to mala ilosc ramu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 (edited) Pisząc o ilości ramu miałem na myśli moje doświadczenia z serwerami Home.pl, gdzie do 1 konta przydzielone jest 512 MB ramu. Sklep mający 2k produktów zarzynał pamięć przedzieloną do konta. Na tyle skutecznie, że po jakimś czasie traciłem całkowicie dostęp do serwera. Pomagało jedynie dzwonienie do techników z home. To oni mnie za każdym razem informowali o 100% obciążeniu pamięci przydzielonej do konta. Nie wnikam w to jak skonfigurowany jest serwer, z jakich podzespołów jest itp. Dla maszyn współdzielonych to co dostajemy od hostingodawców wcale nie wygląda tak kolorowo jak przedstawiają w opisach na stronach. Ogólnie jak dobrze się pogada z technikami to zwiększą ilość pamięci przydzielonej do konta, jednak to jest zabawa na krótki czas, bo są w stanie zwiększyć ją do 1GB max (czyli jakieś 4,2-4,5 k produktów na niestandardowym szablonie z włączonym cache i znów mamy zawaloną pamięć). Edited February 22, 2016 by () Maciej () (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 @damian1538 i innych co pewnie co tydzien ktos zapyta jak jeszcze nie siedzialem na VPSach to zawsze sprawdzalem hosting na 3 sposoby i wiadomobylo o co chodzi: 1. strona statyczna - po przeslaniu jakiejs statycznej strony z duza iloscia grafik na niej (np zapisana jakas galeria z przegladarki) - jesli mamy łagi to znaczy ze serwer stoi w h..ym miejscu 2. strona php - wgrywam jakis skrypt galeri , ktory nie uzywa mysql - jesli tu sa łagi to znaczy ze serwer ma male zasoby (i tu te mb ramu pasuja) 3. najczestrza przyczyna - skrypt php z mysql - idealnie pasuje "default" presty - dlugi czas wczytywania (jesli jest pamiec podreczna wlaczona oraz nie ma zadnych przekierowan wlaczonych) oznacza zle skonfigurowany mysql niestety w hostingach mysql ustawia sie na "stabilnosc i bezpieczenstwo" wiec niestety tego nie przeskoczysz jak ktos ma jakies uwagi - mile widziane Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pixelyo Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Serwery w nazwa.pl są odpowiednie dla PrestaShop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 karolwild Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 @damian1538 Twój serwer w szczycie wysyła pierwsze bajty dopiero po 7 – 10 sekundach. @pixselyo Z serwerów nazwa.pl - linuxpl.com wybrał bym linuxpl.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 damian1538 Posted February 22, 2016 Author Share Posted February 22, 2016 Napisałem do techników z webd zobaczymy co powiedzą. Z lenistwa wole dopłać i nie bawić się w przenoszenie całego tego bajzlu. Dam znać co mi odpowiedzieli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mudol Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 oznacza zle skonfigurowany mysql A co dokładnie jest źle skonfigurowane i jak powinnno aby presta nie zamulała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
damian1538
Witam
Wiem że temat poruszany niejednokrotnie ale nie wiem jak sobie z nim poradzć
Chciałem abyście sprawdzili mój przypadek.
Moje ustawienia:
Kompilacja OFF
Pamięć podreczna ON
Typ cacheowania - System plików
Użyj pamięci podręcznej
12 answers to this question
Recommended Posts