piotrekpro Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Cześć, domyślnie jeżeli stan równy 0 można zablokować zamawianie produktów, moje pytanie brzmi gdzie mogę zmienić w plikach prestashop minimalną ilość na <=3? Mi do głowy przyszło podmienienie wartości 0 na 2 przy minimalnej ilości aby produkt można było kupić (tylko nie wiem w którym pliki to zmienić) ale może są jakieś inne rozwiązania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekpro Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Nikt nie pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Heh czemu ma to służyć? Skoro jest 0 to nie można zamawiać - produktu nie ma w magazynie. Po co ustawiać 3 skoro i tak nie będzie można zamawiać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekpro Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Po to, że jeżeli jest 3 to można zamawiać, a chodzi o to żeby nie było można zamawiać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekpro Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Nie wiem co jest nie zrozumiałe, postaram się to prościej opisać ( o ile się da). Temat: pozwól Zamówić Produkt Jeżeli Jego Stan >=3tzn. że jeżeli produktów jest 0, 1 lub 2 nie można go zamówić. Minimalna ilość szt aby można było zamówić dany produkt to 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 niezrozumialy jest cel tego rozwiazania Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 (edited) w produkcie w zakładce "ilość" jest coś takiego jak ustawienie dostępności a dokładnie "Ilość minimalna która pozwoli na zakup tego produktu (ustaw na 1 aby wyłączyć tą opcję)" Poza tym dla mnie również nie jest to zrozumiałe. Edited March 7, 2016 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekpro Posted March 7, 2016 Author Share Posted March 7, 2016 Niezrozumiały to jest cel pisania waszych postów skoro nie rozumiecie nawet pytania. Wytłumaczę, żebyście wiedzieli na przyszłość. Mamy 3 magazyny podpięte pod sklep, często zdaża się, że jeżeli w systemie jest 1-2 szt jakiegoś produktu to tak naprawdę może nie być tych przedmiotów np. dlatego że są ostatnie 2 szt popsute na magazynie, w systemie są ale nie możemy ich wysłać do klienta ani domówić. Żeby uniknąć takiej sytuacji chcę zmienić możliwość kupna tylko wtedy kiedy na stanie jest minimum 3 szt - to gwarantuje mi, że przedmiot na pewno posiadamy. Właśnie taki jest tego cel... Co do tej wiadomości: "w produkcie w zakładce "ilość" jest coś takiego jak ustawienie dostępności a dokładnie "Ilość minimalna która pozwoli na zakup tego produktu (ustaw na 1 aby wyłączyć tą opcję)" To dotyczy zakupu minimalnej ilości, tzn. jeżeli jest ustawimy 1 możemy kupić dowolną ilość produktu, a jeżeli zmienimy wartoś np. na 2 to musimy kupić minimum 2 szt danego przedmiotu... Ponawiam swoje pytanie i proszę o radę osób / osobę która wie jak to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 burak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts