Jump to content

"pozwól Zamówić Produkt Jeżeli Jego Stan <=3"

piotrekpro

Recommended Posts

Cześć, domyślnie jeżeli stan równy 0 można zablokować zamawianie produktów, moje pytanie brzmi gdzie mogę zmienić w plikach prestashop minimalną ilość na <=3?

Mi do głowy przyszło podmienienie wartości 0 na 2 przy minimalnej ilości aby produkt można było kupić (tylko nie wiem w którym pliki to zmienić) ale może są jakieś inne rozwiązania?

• 3 weeks later...

Nie wiem co jest nie zrozumiałe, postaram się to prościej opisać ( o ile się da). Temat:

pozwól Zamówić Produkt Jeżeli Jego Stan >=3

tzn. że jeżeli produktów jest 0, 1 lub 2 nie można go zamówić. Minimalna ilość szt aby można było zamówić dany produkt to 3

Niezrozumiały to jest cel pisania waszych postów skoro nie rozumiecie nawet pytania. Wytłumaczę, żebyście wiedzieli na przyszłość. Mamy 3 magazyny podpięte pod sklep, często zdaża się, że jeżeli w systemie jest 1-2 szt jakiegoś produktu to tak naprawdę może nie być tych przedmiotów np. dlatego że są ostatnie 2 szt popsute na magazynie, w systemie są ale nie możemy ich wysłać do klienta ani domówić.

Żeby uniknąć takiej sytuacji chcę zmienić możliwość kupna tylko wtedy kiedy na stanie jest minimum 3 szt - to gwarantuje mi, że przedmiot na pewno posiadamy. Właśnie taki jest tego cel... 

Co do tej wiadomości: "w produkcie w zakładce "ilość" jest coś takiego jak ustawienie dostępności a dokładnie "Ilość minimalna która pozwoli na zakup tego produktu (ustaw na 1 aby wyłączyć tą opcję)"

To dotyczy zakupu minimalnej ilości, tzn. jeżeli jest ustawimy 1 możemy kupić dowolną ilość produktu, a jeżeli zmienimy wartoś np. na 2 to musimy kupić minimum 2 szt danego przedmiotu...

Ponawiam swoje pytanie i proszę o radę osób / osobę która wie jak to zrobić