Himmet_METIN Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Wamp server 3.0.3 kurulu bilgisayarımda prestashop kurulumunu tamamlayamıyorum. Mağaza kurulumu adımının başlarında aşağıdaki hata mesajını alıyorum. " SQL sorgu hatası All parts of a PRIMARY KEY must be NOT NULL; if you need NULL in a key, use UNIQUE instead " Not: Daha önce wamp server 2.4 hatasız kurulum yapmıştım. Yeni versiyonunda bir yerde hata yaptığımı tahmin ediyorum. Konu hakkında bilgisi olanlardan yapabileceklerim hakkında yardım rica ediyorum. Saygılarımla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Himmet_METIN Posted February 19, 2016 Author Share Posted February 19, 2016 Araştırmam sonucu aşağıda izlediğim yol (değişiklik) ile kurulumu tamamladım. Fakat bu değişikliğin prestashop üzerine etkileri (olumlu, olumsuz yada etkisiz oluşu) konusunda hiç bir bilgim yok. BİLGİSİ OLANLARDAN BİLGİ RİCA EDİYORUM. Çözümüm: İleride aynı sorunu yaşayacaklar içinde faydalı olacağını umuyorum. \install\data Klasöründe db_structure.sql dosyasını Notepad veya benzer bir proğramla açıp, CREATE TABLE `PREFIX_cart_product` ( `id_cart` int(10) unsigned NOT NULL, `id_product` int(10) unsigned NOT NULL, `id_address_delivery` int(10) UNSIGNED DEFAULT '0', `id_shop` int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '1', `id_product_attribute` int(10) unsigned DEFAULT NULL, `quantity` int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '0', `date_add` datetime NOT NULL, UNIQUE (`id_cart`,`id_product`,`id_product_attribute`,`id_address_delivery`), KEY `id_product_attribute` (`id_product_attribute`), KEY `id_cart_order` (`id_cart`, `date_add`, `id_product`, `id_product_attribute`) ) ENGINE=ENGINE_TYPE DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATION; Şeklinde değiştirdim. (Tek değişiklik "PRIMARY KEY" yerine "UNIQUE" yazmak) Saygılarımla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Mysql 5.7.3 ile prestahop arasında ufak bir uyumsuzluk var bir sonraki versiyonda bu sorun düzeltilir. https://github.com/rails/rails/issues/13203 yaptığınız değişiklik bir sıkıntı yaratmıyacaktır. PRIMARY KEY de DEFAULT NULL silmenizde yeterli olacaktır. şuan için mysql 5.6 kullanmanızı öneririm. iyi çalışmalar.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 Araştırmam sonucu aşağıda izlediğim yol (değişiklik) ile kurulumu tamamladım. ..... Şeklinde değiştirdim. (Tek değişiklik "PRIMARY KEY" yerine "UNIQUE" yazmak) Saygılarımla. Merhaba Sorunu bulmuş paylaşmışsınız teşekkürler ama böyle yapmak yerine aldığınız hatada da yazdığı şekilde DEFAULT NULL eklemeniz gerekiyor. Bunu önceki mesajda da yazmışlar. UNIQUE ile PRIMARY KEY çok farklı şeyler. O belirttiğiniz anahtarları UNIQUE yaparsanız sepete ürün eklerken hata alırsınız. İki kişi aynı ürünü ekleyemez v.b. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts