mentalspot Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Pytam, ponieważ nigdy tego nie robiłem. Mam multistore na 1.5.4. Chcę przenieść: - klienci - wykorzystane kupony rabatowe Czy multistore ma jakikolwiek wpływ na tabele użytkowników, rabatów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Zależy gdzie chcesz przenieść. Jeśli cały multistore z zachowaniem ID każdego sklepu to powinieneś bez większych problemów to zrobić. Musisz jednak pamiętać o przeniesieniu tablic z adresami oraz przeniesienia haseł do kont. Wszystko oczywiście po wcześniejszej aktualizacji 1.5.4 do wersji na którą chcesz przenieść bazę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mentalspot Posted February 19, 2016 Author Share Posted February 19, 2016 Ja nie chcę multistore już, tylko zrobić 1 sklep żeby po "bożemu" było. Ktoś miał doświadczenia w przenoszeniu multi na 1 sklep? Ewentualnie oprócz opcji export w PMA są jakieś moduły, które mi dane wyeksportują? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 przenosiny = upgrade nie ma nic wspolnego z multishopem funkcje multiszopu mozesz wylaczyc przed jak i po upgradzie przeciez Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 przenosiny = upgrade nie ma nic wspolnego z multishopem Nie dla wszystkich jest to oczywiste, że przenosiny = upgrade. Widziałem gigusiów próbujących przenieść bazę z różnych wersji presty. Wiadomo czym to się kończyło Jak to nie ma nic wspólnego. Multishop tworzy dodatkowe rekordy w tablicach ot chociażby informacje o ID sklepu. Dodatkowo jeśli miał nie włączoną opcję współdzielenia klientów, zamówień to przy przenoszeniu bazy i wyłączeniu multistora nastąpi deaktywacja userwów ze sklepu o wyższym ID (które zostało wyłączone). Już to raz przerabiałem po "specu", który twierdził, że się nic nie stanie. Szczególnie, że z tego co mi wiadomo domyślnie opcja współdzielenia userów i zamówień jest wyłączona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mentalspot
Pytam, ponieważ nigdy tego nie robiłem.
Mam multistore na 1.5.4.
Chcę przenieść:
- klienci
- wykorzystane kupony rabatowe
Czy multistore ma jakikolwiek wpływ na tabele użytkowników, rabatów?
4 answers to this question
Recommended Posts