Jump to content
  • 0

Problem Po Aktualizacji - Nie Idzie Instalować Modułów/nie Działa Koszyk

Korstg

Question

Hej. Po aktualizacji metodą 1click upgrade, mam kilka problemów. Zauważyłem, że nie idzie instalować żadnych modułów, wyskakuje:

Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY'

INSERT INTO `ps_module` (`name`, `active`, `version`) VALUES ('blockfblikebox', '1', '2')

Inny:

INSERT INTO `ps_module` (`name`, `active`, `version`) VALUES ('ganalytics', '1', '2.3.4')

obojętnie jaki moduł. Mając jakiś zainstalowany, jak go odinstaluję to już nie zainstaluję :).

Tak samo mam problem podczas dodawania produktu do koszyka.

INSERT INTO `ps_cart` (`id_shop_group`, `id_shop`, `id_address_delivery`, `id_address_invoice`, `id_carrier`, `id_currency`, `id_customer`, `id_guest`, `id_lang`, `recyclable`, `gift`, `gift_message`, `mobile_theme`, `delivery_option`, `secure_key`, `allow_seperated_package`, `date_add`, `date_upd`) VALUES ('1', '1', '0', '0', '0', '1', '0', '0', '1', '0', '0', '', '0', '', '', '0', '2016-02-19 09:39:29', '2016-02-19 09:39:29')

Próbowałem już bawić się z auto_increment, ale od razu pojawiał się problem z następną tabelą i podobnym błędem typu Duplicate entry...

Proszę o pomoc! Będę niezmiernie wdzięczny!

Edited by Korstg (see edit history)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ustaw auto increment na większy niż jest w ostatniej tabeli.

Wiem o tym, zrobiłem tak. Tylko, że co chwile wyskakuje następna tabela. Jak zrobię np. `ps_cart` to wyskoczy `ps_cart_costam` i wyjdzie, że całą baza jest do poprawienia? wydaje mi się, że chodzi o coś innego ..?

Z tabelami od modułów tak właśnie teraz poustawiałem i jest:

Moduł(y) zainstalowane poprawnie

×Nie masz uprawnień do konfiguracji tego modułu

Wchodząc na listę modułów ponownie go nie ma.

Co do koszyka w panelu widać aktywny koszyk, ale nie widać go będą na sklepie.

Edited by Korstg (see edit history)

• 0

Czasami sie tak dzieje, chociaż nigdy sie nie spotkałem z tym aby problem dotyczył kilku tabel, zazwyczaj jedna, dwie tabele i to nawet podczas zwykłego przenoszenia sklepu z serwera na serwer coś przy imporcie bazy robi sie nie tak.

Dla tych co nie wiedzą to takie zapytania mogą wyglądać tak:

ALTER TABLE ps_cart CHANGE COLUMN id_cart id_cart INT(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT;

ALTER TABLE `ps_cart` AUTO_INCREMENT = WARTOŚĆ_WYŻSZA;