Jump to content
  • 0

Niewidoczne Nazwy Kategori W Displaytop

PiotrK

Question

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pewien problem, zaczynam poznawać prestę, tworząc sobie strukturę na localhoscie. Swego czasu dodałem kategorie, wszystko było ładnie i pięknie, od razu pojawiały się  "na stronie". Ale dziś zaskoczenie, usunąłem poprzednie kategorie dodałem nowe i fajnie, ale dodałem 6 kategorii a wyświetliło na stronie tylko 2, skonsternowany usunąłem wszystkie kategorie  do zera i dodałem od nowa i co ciekawe tym razem nie wyświetliła się żadna, wiecie może co się mogło podziać. Czyściłem już pamięć podręczną, dodawałem do kategorii podkategorie, opisy, nawet zdjęcia i nic, po odświeżeniu strony kategorii ZERO. Co prawda mogę ręcznie dodawać je używając modułu "górne menu poziome", ale wcześniej nie było to konieczne, wszystko robiłem z poziomu Katalog-Kategorie-Dodaj.

Pozdrawiam, Piotr

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ten moduł tak działa że należy ręcznie wprowadzać to co ma się wyświetlać.

Właśnie w tym rzecz, że wcześniej nie musiałem dodawać niczego z poziomu edycji modułu, tylko jak pisałem wcześniej "Katalog-Kategorie-Dodaj". Podobnie wygląda kwestia kolejności wyświetlania, jeżeli dodam kategorie z poziomu modułu to wyświetla się wg. kolejności w nim ustawionej. Następnie przechodząc do zakładki Kategorie i przeciągając daną pozycję do góry, by wyświetlała się nie jako np. ostatnia a pierwsza, to otrzymuje komunikat o pozytywnej aktualizacji ale na stornie układ pozostaje bez zmian.

• 0

dla testu stworzyłem nowy czysty sklep, zaimportowałem szablon i dodałem Kategorie używając jedynie zakładki KATALOG-Kategoria- dodaj nową kategorie. Kategorie 5 i 3 już były dodane gdy wszedłem do edycji modułu.

Efekty w załączonych plikach.

Endriu 107 - czy załączone dane potwierdzają Twoje przypuszczenia co do pokrywania się id kategorii?post-1196991-0-52602300-1455649023_thumb.jpgpost-1196991-0-69063100-1455649178_thumb.jpgpost-1196991-0-10246100-1455649025_thumb.jpg

• 0

W standardowej instalacji ID kategorii od 3 do 11 są zajęte, jeśli utworzyłeś pozycję która miała takie właśnie ID i było ono przypisane w module blocktopmenu to się tam automatycznie pojawiło. Nie wiem jaki masz szablon i na jakich modułach on operuje pisze o standardzie. Odnośnie pozycji w menu, górne menu posiada strzałki które przesuwają elementy wyświetlane w nim, natomiast pozycje w zakładce Katalog > kategorie służą do sortowania w innych modułach np. blockcategory.