AlwinKolano Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Postanowiłem zrobić nowy status zamówienia i szablon wiadomości który ma się wysyłać do klienta. Szablon wgrałem do katalogu mails\pl w podglądzie wygląda wszystko ok. Ale próba zmiany statusu kończy się komunikatem "Wystąpił błąd podczas zmiany statusu lub brak możliwości wysłania wiadomości email do klienta." W tłumaczeniach Nie znaleziono Tematu dla order_reminder, lub temat zstał wygenerowany w bazie danych. Co gdzie trzeba dodać aby ten szablon zaczął funkcjonować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Dodaj do właściwego szablonu lub modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted February 15, 2016 Author Share Posted February 15, 2016 Do szablonu dodałem, problem był w tym że musiałem wgrać jeszcze szablon w formie tekstowej i zaczęło się wysyłać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 (edited) Mam jeszcze pytanie czy są jakieś wspólne tagi które można używać w szablonie np. stworzyłem maila, który praktycznie jest odwzorowaniem szablonu order_conf.html ale mogę tylko skorzystać z tagu {order_name} i {total_paid} inne takie jak: {date},{payment},{carrier} nie działają. Co można zrobić aby także działały ? No i jak można przypisać do wiadomości temat (Obecnie jako temat wpisywana jest nazwa statusu), w tłumaczeniach w dalszym ciągu jest: Nie znaleziono Tematu dla order_reminder, lub temat zstał wygenerowany w bazie danych. Edited February 16, 2016 by AlwinKolano (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos83 Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 (edited) Witam, Czy udało Ci się rozwiązać ten problem ? Ja mam podobny. U mnie występuje to w multistore. Tzn w Sklepie1 wiadomość jest wysyłana. W sklepie2 występuje błąd. Oba sklepy korzystają z tej samej skóry. Ponieważ u mnie nowo dodany szablon maila znajdował się w katalogu presta_folder/themes/my_theme/mails/pl/ Rozwiązaniem problemu było skopiowanie go z tego miejsca do presta_folder/mails/pl Edited March 9, 2018 by nikos83 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts