Jump to content
  • 0

Smartshortcode Nie Działa W Zakładce

Almond

Question

Witam,

Zwykle znajduję odpowiedzi na forum i nie zakładam tematów, ale niestety tego nie znalazłem.

Posiadam sklep internetowy w wersji 1.6.0.9. Mam moduł który zezwala na dodawanie nowych zakładek: ExtraProductTabs. Zakładki działają jak należy poza jednym wyjątkiem: 

Nie działa short code (moduł Smart Short Code), gdy próbuję dodać np. alert i wpisuję jego kod, na stronie wyświetla się dokładnie ten kod. W zakładce standardowej (nie dodanej za pomocą modułu), wszystko wyświetla się jak należy.

Tutaj link do jednego z produktów (chodzi o zakładkę 'Dostępne kolory', widać tam na górze goły kod):

http://almondfurniture.co.uk/pl/narozniki/134-naroznik-marco.html

Podczepiłem moduł SmartShortCode na tym samym hook'u co ExtraProductTabs ale nie zmieniło to nic.

Edited by Almond (see edit history)

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Tu nie chodzi o to że twórca modułu ograniczył jego możliwości, raczej o to że mógł nie przewidzieć tego że ktoś będzie chciał używać go w innych modułach, być może założenie było takie aby używać go w dostępnych sekcjach sklepu. Podobnie jest na wordpressie standardowo shortcode nie działają w pluginach tekstowych, aby to było możliwe potrzebna jest dodatkowa wtyczka.

• 0

Witam,

Otrzymałem odpowiedź od supportu dla moda SmartShortCode. Napisali, że mogę przystosować swojego moda (ExtraProductTabs) tak jak w niniejszym opisie:

http://codecanyon.net/item/prestashop-short-code/8470937/support

Próbowałem skopiować i przystosować kod, ale robię to źle bo strona produktu się sypie.

Może ktoś potrafi odpowiednio przystosować ten kod?

Za każdą odpowiedź z góry dziękuję

Pozdrawiam