Tak jak w temacie Wymagany Vat_number po uzupełnieniu company. Znalazłem podpowiedź jak to rozwiązać ale niestety poległem przy zmianach w pliku vatmenagment.js.
Szukając rozwiązania dla siebie zrobiłem coś takiego:
Nip wyłączony backoffisie.
Pole vat_number przetłumaczyłem jako NIP, w pliku /tools/vatManagement,js uzupełniłem kod by dodawał odpowiednie klasy "required" do vat_number jeśli klient wypełni pole z nazwą firmy. W pliku AddressController.php do metody processSubmitAddress() dodałem kod sprawdzający i wymuszający na kliencie podanie NIP-u jak podał nazwę firmy:
if (Tools::getValue('company') !='') if (!Tools::getValue('vat_number')) $this->errors[] = Tools::displayError('NIP jest wymagany!');
Teraz klient podając adres może podać nazwę firmy i będzie musiał podać NIP lub nie podaje nazwy firmy i nie musi podawać nr NIP. Pole NIP jest ukryte do momentu wprowadzenia nazwy firmy.
Idealnym rozwiązaniem w moim przypadku była by możliwość ustawienia pola Company i Vat_number jako wymagane dla jednego z mutlisklepów, które posiadam. Niestety ale szablon i reszta kodu odpowiedzialna za to obsługuje wszystkie mlutisklepy.
Jednakże, jeżeli ma ktoś pomysł jak to rozwiązać, lub pomoże przy edycji pliku vatmenagment.js, bardzo proszę o pomoc.
Question
andrzej.k89
Witam,
Tak jak w temacie Wymagany Vat_number po uzupełnieniu company. Znalazłem podpowiedź jak to rozwiązać ale niestety poległem przy zmianach w pliku vatmenagment.js.
Idealnym rozwiązaniem w moim przypadku była by możliwość ustawienia pola Company i Vat_number jako wymagane dla jednego z mutlisklepów, które posiadam. Niestety ale szablon i reszta kodu odpowiedzialna za to obsługuje wszystkie mlutisklepy.
Jednakże, jeżeli ma ktoś pomysł jak to rozwiązać, lub pomoże przy edycji pliku vatmenagment.js, bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
18 answers to this question
Recommended Posts