Jump to content

Řazení produktů v product-listu podle reference

abroucek

Recommended Posts

Zdravím,
chtěla bych, aby bylo možné řadit produkty nejen podle názvu, ceny a zda jsou skladem, ale chci přidat možnost řazení podle kódu, tzv. reference.
Do product-sort.tpl jsem vložila do selectu následující kód

{l s='reference'}

Nová možnost řazení se zobrazí, ale při kliku se zboží správně neseřadí a automaticky se seřadí podle defaultního nastavení (v mém případě název).

Kde je třeba ještě něco doplnit, aby bylo možno přidat toto příp. další možnosti řazení?

Děkuji.

Takže tam jsem to přidala taky. Když rozkliknu kategorii, řazení dle kódu funguje, ale v nabídce Třídit dle: ... není označeno "reference", ale "nejprve výrobky skladem". Vypadá to, že v tom product-sortu to nějak ignoruje a nepracuje s tím. Když vyberu v Třídit dle: reference, tak se stránka obnoví a v tom selectu se vybere překvapivě dle "názvu od A do Z". Byla by další rada? Ten kód výše v prvním příspěvku je napsán správně, že?

podle toho jsem to taky dělala ;o) mám to jak v product-sortu, tak v AdminPPreferences, v BO je nastaveno defaultně řazení dle reference, ale řešení na můj problém, že při výběru v selectu to neudělá to, co má, tam nevidím...

e-e, tak jednoduche to neni.
Musi se upravit trida (Classes/Category.php resp. Classes/Manufacturer.php). To je volano skriptem a predavaji se parametry pro razeni produktu. No a protoze to neni nadefinovane tam, co se s tim ma delat, tak to provede Default...

tak snad už to mám vyřešeno... je nutné provést následující úpravy
v product-sort.tpl přidat do selectu

{l s='reference'}

do product-sort.php doplnit orderByValues o tu sedmou část

$orderByValues = array(0 => 'name', 1 => 'price', 2 => 'date_add', 3 => 'date_upd', 4 => 'position', 5 => 'manufacturer_name', 6 => 'quantity', 7 => 'reference');

a pokud chcete mít řazení dle reference i jako defaultní a nastavit to přes BO, tak je třeba upravit AdminPPreferences a do array(...) na řádku 48 přidat následující řádek

array('id' => '6', 'name' => $this->l('Reference')),

to by mělo být vše... snad to pomůže dalším