Jump to content
  • 0

Indeksacja W Wyszukiwarkach

campherox

Question

Cześć.

Mam kilka pytań odnośnie działania Presta 1.6.1.4

1. Dlaczego domyślnie w Preferencje -> CMS mam zaznaczone przy wszystkim: "Indeksacja w wyszukiwarkach: NIE" czy domyślnie jest żeby nie indeksowąc tego w Google? Czy może gdzieś przez przypadek zaznaczyłem aby nie indeksować całej strony w Google - jeżeli tak to gdzie mogę to "odznaczyć" ?

2. Chciałbym do menu poziomego dodać zakładkę "Promocje" oraz dodać do zakładki "Promocje" kilka produktów. Niestety w module górne menu poziome nie mam takiej zakładki jak promocje. W stopce mam link do tej zakładki ale nie mam tam żadnych produktów (jak dodać?)

Czy na menu poziome da się dodać link do strony głównej (jeżeli tak to jak?)

3. Mam pytanie jak w lewej kolumnie dodać bestsellery lub nowe produkty, lub polecane? Mam zaznaczone w konfiguracji szablonu w lewej kolumnie np. promocje a nie wyświetla mi się tam nic :(

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

1. Tak jest domyślnie w Preście, ciężko powiedzieć dlaczego, raczej dotyczy to tylko CMS więc nie ma obawy, że cały sklep zostanie wyłączony z indeksacji.

2. Tego linku może nie być do wyboru na liście, ale można go dodać po prostu jako link w ustawieniach modułu. W promocjach automatycznie dodają się produkty, dla których ustawiona jest obniżka ceny. Tak samo można dodać link do strony głównej, jako dodatkowy zwykły link.

3. Trzeba to zrobić przez Moduły -> Pozycje i przepiąć moduł pod displayLeftColumn, trzeba też sprawdzić czy nie są tam ustawione jakieś wyjątki powodujące blokowanie modułu na konkretnych podstronach sklepu.

• 0

A jak właśnie w preferencjach -> obrazki ustawić to poprawnie. 

To znaczy jaka rozdzielczość uploadować i jak ustawić tam, aby wyświetlało się to normalne.

Teraz mam tak:

OrRFm5M.png

Czyli widać, że u góry i na dole pod zdjęciem jest sporo "białej przestrzeni"