plichma Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Witajcie jestem nowy dla prestashop (najnowsza wersja 1.6.1) zaczalem ksztaltowac strone okolo miesiac temu, w tym czasie serwer padl juz 2 razy. postanowilem ze zmienie serwer osadzilem domene na nowym serverze, przenioslem pliki i bazy danych okazalo sie ze na nowym serwerze nie jest nic lepiej wrocilem na stare smieci - pliki tam wciaz byly, bazy danych rowniez wystarczylo skierowac domene na server pojawia mi sie informacja: The requested URL /presta/admin123/index.php was not found on this server. 404 sprawdzilem i pliki sa w tym folderze jakies pomysly? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Niech zgadnę home, nazwa? Źle podpięta domena? Jeżeli są pliki pod podaną ścieżką to nie powinno być 404 - to logiczne. Na pewno wpisujesz właściwą ścieżkę? DNS'y domeny się zaktualizowały pod nową lokalizację? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 plichma Posted February 9, 2016 Author Share Posted February 9, 2016 nazwa - mialem problem z baza danych - na nazwie byla nowsza i haslo nie dzialalo wrocilem do starego hostingu na serwerach w irlandii i klaps dns'y juz zaktualizowane na 1000% dokladnie - logiczne - ale cos musialem ominac moze wykasowac domene z cpanel'a i zainstalowac ponownie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Jeżeli wróciłeś do starego serwera to tylko zaktualizowałeś dnsy dla domeny po określonym czasie domena będzie wskazywać na stary serwer a jeżeli tam nic nie było ruszane to powinno dalej działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 plichma Posted February 24, 2016 Author Share Posted February 24, 2016 Zainstalowalem od nowa i dziala jak marzenie dzieki temat do zamkniecia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
plichma
Witajcie
jestem nowy dla prestashop (najnowsza wersja 1.6.1)
zaczalem ksztaltowac strone okolo miesiac temu, w tym czasie serwer padl juz 2 razy.
postanowilem ze zmienie serwer
osadzilem domene na nowym serverze, przenioslem pliki i bazy danych
okazalo sie ze na nowym serwerze nie jest nic lepiej
wrocilem na stare smieci - pliki tam wciaz byly, bazy danych rowniez
wystarczylo skierowac domene na server
pojawia mi sie informacja:
The requested URL /presta/admin123/index.php was not found on this server. 404
sprawdzilem i pliki sa w tym folderze
jakies pomysly?
4 answers to this question
Recommended Posts