Jaffa Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Zdravim zkusenejsi,mam problem s importem zbozi - potazmo cen - v impor souboru csv mam cenu uvedenou s dph, pri importu i vyberu s dph a naimportuje se mi cena napr. u 3699 kc cena 3 kc .. nechapu proc (ze by desetinne carky?), kdyz dam v tabulce u teto kolonky cenu bez dph, tak se vse importuje dobre, ale zase se k cene pripocte cena 20% .. poradite nekdo prosim jak na to ?diky Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Já to dělám tak, že do jednoho sloupce dám cenu bez dph a do sloupce s DPH napíšu 20 a cenu s dph dál neřešim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffa Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 prave, takze budu muset ceny co mam konecny - maloobchodni s DPH prepocitavat na bez dph pro ten import ..:-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Vždyť jsou na to funkce v excelu i calcu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saimons Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Ja jsem to tam importnul taky nak divne tak jsem to pak opravil v DB pres phpmyadmin pres SQL: UPDATE ps_product SET price=price*0.86 WHERE id_product BETWEEN 1 AND (SELECT MAX(id_product) FROM ps_product); Link to comment Share on other sites More sharing options...
altraz Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Zdravím, mám stejný problém po importu mi to neustále kazí ceny (místo 2250Kč to udělá 1Kč, 3Kč)blbne to při importu s DPH i bez DPH a opakuje se to pořád u stejných produktů :-) nemáte nějakou radu?přikládám i soubor.csv import16.csv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonh Doe Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Zdravím, mám stejný problém po importu mi to neustále kazí ceny (místo 2250Kč to udělá 1Kč, 3Kč)blbne to při importu s DPH i bez DPH a opakuje se to pořád u stejných produktů :-) nemáte nějakou radu?přikládám i soubor.csv Zkousel jsem, dela mi to taky navic u jednoho produktu je chyba a nejde ulozit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saimons Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Co treba napsat verzi PS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
altraz Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Dobrý den, verze je 1.3.0.7 - tabulku tvořím v openoffice 3.2.0- neupravoval jsem žádný php nebo skript- jenom čistě nainstalovaný shop, přeložený do CZ, a nahráno několik modulůkdyž si udělám zkušební csv s cenou od 10Kč až po 5000Kč (10-50řádků) tak vše proběhne dobře, pokud vytvořím nějaký rozsáhlejší csv tak to prostě nějak začne blbnout ?? Zkoušel jsem měnit i ID jestli to nemá nějakou vazbu už na smazané ale taky nepomohlo ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Tam bude něco špatně v tom csv. Dělal jsem xkrát import a toto vidim poprvé. Link to comment Share on other sites More sharing options...
altraz Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 No právě, ale kde je chyba .... jen mě napadlo že na začátku tohoto tématu se na to někdo ptal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarrii Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Mam stejny problem, jakmile jde cena pres 1200 s DPH, tak se mi naiportuje cena 1kc, 2kc nebo 3kc. Prisel nekdo na reseni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Import jsem nezkoušel, ale napadá mně při pohledu na cenu 1200 Kč toto. 1200 Kč s daní odpovídá 1000 Kč bez daně. Při importu se s cenou provádí výpočty. Nemohl by být problém v CSV, kde je 1000 Kč uvedeno jako 1 000? Při importu se nahrazuje čárka tečkou a % se maže. S mezerou se nedělá nic. Excel mi CSV uloží podle formátování buňky - pokud 1000 Kč vidím jako 1000, uloží 1000. Pokud vidím 1 000,00, tak uloží 1 000,00. S tím se import CSV nedokáže poradit. Potom by se cena 3 500 Kč mohla importovat jako 3 Kč a třeba 2 500 Kč jako 2 Kč. Prostě vše za mezerou PHP ignoruje a není pro něj součást čísla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts