studiopelex Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Witam, mam problem z ustawieniem kosztów przesyłki i nie wiem jak to ugryźć. Mam w sklepie 4 formy dostawy: Kurier DPD, Kurier UPS, Poczta polskaDarmowa wysyłka dla zamówień powyżej 100 zł tylko przy wpłacie na konto2, Wysyłki pobranioweKurier UPS Korzystam z modułu ship2pay, aby powiązać przesyłki z płatnościami i wszystko działa super. Ustawiam w wysyłka- preferencje darmową dostawę od 100zł. Jednak wtedy działa to na wszystkie formy, na pobranie również. Próbowałem dla pobrania ustawić koszt 0zł i 20zł kosztów pakowania w preferencjach wysyłki, ale ten koszt też jest zerowany przy zakupach powyżej 100zł Jak to ugryźć, aby darmowa dostawa w sklepie obowiązywała od 100zł, ale nie dotyczyła nigdy pobrania? Z góry dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlwinKolano Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Dyskusja była już prowadzona https://www.prestashop.com/forums/topic/500317-darmowa-przesyłka-pozostawienie-tylko-niektórych-możliwości-sposobu-dostawy/#entry2237049 W skrócie usuwasz darmową dostawę, a przedziały definiujesz bezpośrednio w przewoźnikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts