Jump to content
  • 0

Prędkość Wczytywania- Optymalizacja

jogi109

Question

Witajcie

Prawdopodobnie powodem niskiej pozycji mojej strony mimo wysiłków przy SEO jest prędkość jej wczytywania i kilka błędów. 

Oto raport:

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Ffreestylesport24.pl%2F&tab=desktop

Doradźcie proszę od czego zacząć i jak się do tego zabrać.

Czy włączenie zaznaczonych funkcji pomoże?

post-1070774-0-02334700-1454539686_thumb.png

Jak ustawić poniższe opcje, by wszsytko chodziło szybciej?

post-1070774-0-46196000-1454539820_thumb.png

Liczę na pomoc, czasu zostało niewiele :)

Edited by jogi109 (see edit history)

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie załamujcie mnie....

Liczę na waszą pomoc

Czekam na dalsze sugestie :)

EDIT:

Pamięć podręczna- "system plików" czy "MySQL"?

Kiedyś miałem problem, że po wyborze atrybutu strona się odświeżała. Polecono mi zakomentować jakiś wiercz w pliku js i przestało się tak dziać. Tyle miałem wspólnego z Javą. CO dalej robić, by przywrócić to co było?

Edited by jogi109 (see edit history)

• 0
  • 0

Po co używać zdjęcia 1300-833 czy1198-768 jak ono i tak zostanie przeskalowane na stronie 780-500 pixeli.

Po to by ludzie na retinowych monitorach nie byli przerażeni jakością zdjęć :) Chociaż oczywiście są inne metody na serwowanie grafik o wysokiej rozdzielczości ale to już temat troszkę bardziej złożony.

• 0

Po to by ludzie na retinowych monitorach nie byli przerażeni jakością zdjęć :) Chociaż oczywiście są inne metody na serwowanie grafik o wysokiej rozdzielczości ale to już temat troszkę bardziej złożony.

Rozsądny kompromis miedzy szybkością a jakością jest zawsze potrzebny. Ale czy nie uważasz że 1.5 MB na zdjęcie standardowego slidera o zalecanej wielkości 780-500px nie jest trochę za dużo, choć nikt nikomu nie zabrania takich stosować.