dejf_liondsign Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Cześć, czy jest jakiś sposób, żeby zwiększyć opłatę za przesyłkę dla osób, które zamawiają paczki poza PL? Da sie ustawić dla Europy, Stanów, Afryki... ale podziału na państwa nie widzę nigdzie. Z gór dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 jesli chcesz rozgraniczyc to do konkretnych panstw musialbys stworzyc osobne strefy do kazdego panstwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dejf_liondsign Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 (edited) Pięknie dziękuję! o to mi właśnie chodziło Ale... skąd będzie wiadomo, że ktoś akurat jest ze strefy POLSKA a nie FRANCJA np.?BO w opcji dodawania stref można tylko podać nazwę i wybrać ON/OFF ? Edited February 3, 2016 by dejf_liondsign (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 A nie prościej dla każdego kraju określić przewoźnika z odpowiednimi przedziałami cenowymi (opcja "Wysyłka / Przewoźnicy" ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dejf_liondsign Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 A nie prościej dla każdego kraju określić przewoźnika z odpowiednimi przedziałami cenowymi (opcja "Wysyłka / Przewoźnicy" ) Właśnie w opcji o której piszesz, ustawia się przewoźnika dla STREFY, nie dla kraju. I tak jak napisał kolega wyżej, trzeba dodać nową strefę i przypisać do niej KRAJ/PAŃSTWO. Oraz znalazłem gdzie to się robi - w edycji Państw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Tworzysz strefy Polska, Francja, Anglia, Niemcy... Następnie wchodzisz w edycje kraju Polska i przypisujesz go do strefy Polska, Francja do strefy Francja itd. Klient podając adres z krajem Francja zobaczy ceny dla strefy Francja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dejf_liondsign Posted February 3, 2016 Author Share Posted February 3, 2016 Tworzysz strefy Polska, Francja, Anglia, Niemcy... Następnie wchodzisz w edycje kraju Polska i przypisujesz go do strefy Polska, Francja do strefy Francja itd. Klient podając adres z krajem Francja zobaczy ceny dla strefy Francja. Dzięki, tak jak napisałem wyżej znalazłem gdzie to się zrobi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dejf_liondsign
Cześć, czy jest jakiś sposób, żeby zwiększyć opłatę za przesyłkę dla osób, które zamawiają paczki poza PL? Da sie ustawić dla Europy, Stanów, Afryki... ale podziału na państwa nie widzę nigdzie.
Z gór dzięki za pomoc.
6 answers to this question
Recommended Posts