krzysztofnowak Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Witam. Jak w temacie. Chciałbym dodać do modułu Products Carousel on homepage - Templatin nową pozycję jego wyświetlania. Wyświetla się tylko w jednym bloku, który jest niewidoczny na stronie. Ktoś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 W kontrolerze modułu musisz dopisać obsługę nowego hooka na zasadzie: public function hookNowyHook($params) { return $this->hookStaryHook($params); } Czyli do nowego hooka przypisujesz sposób wyświetlania z starego hooka, nie wiem jak to jest dokładnie w twoim module stąd tylko taki przykład, później w Moduły > Pozycje przypisujesz moduł do nowego hooka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysztofnowak Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 (edited) Dziękuję ślicznie. Ten problem rozwiązany ale pojawił się inny. Muszę przeszukać forum w poszukiwaniu rozwiązania, inaczej nowy temat założę Pozdrawiam _____ Jednak nie rozwiązany. Po dodaniu nowego hook'a po załadowaniu strony wyskakuje błąd serwera 500 a na stronie administracyjnej błąd: "[PrestaShop] Fatal error in module file :[]/classes/module/Module.php(1331) : eval()'d code: Cannot redeclare HomeFeatured::hookDisplayHome()" 1331(+1332) w kodzie to: if (eval('if (false){ '.$file.' }') !== false) require_once( _PS_MODULE_DIR_.$module.'/'.$module.'.php' ); Edited February 5, 2016 by krzysztofnowak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Ten błąd pojawił się po dopisaniu nowego hooka czy w którym momencie? Jeśli po dopisaniu to wklej to co dopisałeś w kontrolerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysztofnowak Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 public function hookDisplayHome($params) { if (!$this->isCached('homefeatured.tpl', $this->getCacheId())) { $this->_cacheProducts(); $this->smarty->assign( array( 'products' => HomeFeatured::$cache_products, 'add_prod_display' => Configuration::get('PS_ATTRIBUTE_CATEGORY_DISPLAY'), 'homeSize' => Image::getSize(ImageType::getFormatedName('home')), ) ); } return $this->display(__FILE__, 'homefeatured.tpl', $this->getCacheId()); } Użyłem tego kodu (vekia go polecił komuś do włączenia losowości produktów- to jest mój główny problem. Nie mogę sprawić, by produkty polecane wyświetlały się losowo). Po dodaniu go do pliku homefeatured.php z automatu wyskakuje ten błąd. Gdy próbowałem dodać jakikolwiek inny kod dalej występował błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 W konfiguracji modułu masz włączoną opcje losowości i ona standardowo nie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysztofnowak Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 Problem jest taki: 1) mam dwa moduły do wyświetlania polecanych produktów na stronie: 1a) Polecane produkty na stronie głównej (homefeatured) - posiada funkcję losowego wyświetlania ale nie widzę go na stronie 1b) Products Carousel on homepage - Templatin (tptnprodcarousel) - wyświetlają się na stronie produkty, ale nie ma możliwości, żeby były losowo z danej kategorii W obu mam przydzieloną tą samą kategorię. Liczyłem, że jak przypiszę 1a do DisplayHome to się pokaże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 To tak nie zadziała że zmieniając ustawienia w jednym module zaskoczą w drugim, to tak jakby tankować swoje auto a żona też by od razu miała bak do pełna Dlaczego sie moduł nie wyświetla na sklepie? Szablon nie pozwala mu sie w wyświetlić czy co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysztofnowak Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 Nie, nie. Chcę wrzucić homefeatured do DisplayHome i tylko jego wyświetlać z polecanymi produktami. Ten drugi jest już na stronie, ale nie ma opcji losowego wyświetlania. Homefeatured przpisany jest do : -displayHeader -displayHomeTab -displayHomeTabContact Product Carousel do: - displayHome Myślałem że skoro Product Carousel jest tylko w displayHome i widzę go na stronie, to jak przypiszę do tej pozycji (displayHome) moduł homefeatured, to zadziała i się pokaże Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Teraz tak z ciekawości zajrzałem do kontrolera modułu i w standardzie ma on obsługę tego hooka więc nic w pliku nie trzeba zmieniać jedynie należy wejść w Moduły > pozycje > przemieszczanie modułu > i podpiąć go pod hook home oraz odpiąć go z hooka hometab i hometabcontent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysztofnowak Posted February 5, 2016 Author Share Posted February 5, 2016 (edited) Dzięki wielkie endriu107 !!! Działa !Masz ode mnie wirtualne piwo !! Mogę zadać jedno pytanie w prywatnej wiadomości? Nie wiem czy zakładać nowy temat w pewnej sprawie. Edited February 5, 2016 by krzysztofnowak (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
krzysztofnowak
Witam.
Jak w temacie. Chciałbym dodać do modułu Products Carousel on homepage - Templatin nową pozycję jego wyświetlania.
Wyświetla się tylko w jednym bloku, który jest niewidoczny na stronie.
Ktoś pomoże?
10 answers to this question
Recommended Posts