Marcin Wagh Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Witam, Dziś pojawił mi się problem z modułem "blok informacji kontatkowych" w stopce. Nic przy nim nie robiłem a nagle sie rozwalił jak na załączonym print screenie. Może ktoś ma jakąś koncepcję dlaczego? Usuwałem, włączałem ponownie, nic nie daje. Blok .tpl wygląda standardowo: <!-- MODULE Block contact infos --><section id="block_contact_infos" class="footer-block col-xs-12 col-sm-4"> <div> <h4>{l s='Store Information' mod='blockcontactinfos'}</h4> <ul class="toggle-footer"> {if $blockcontactinfos_company != ''} <li> <i class="icon-map-marker"></i>{$blockcontactinfos_company|escape:'html':'UTF-8'}{if $blockcontactinfos_address != ''}, {$blockcontactinfos_address|escape:'html':'UTF-8'}{/if} </li> {/if} {if $blockcontactinfos_phone != ''} <li> <i class="icon-phone"></i>{l s='Call us now:' mod='blockcontactinfos'} <span>{$blockcontactinfos_phone|escape:'html':'UTF-8'}</span> </li> {/if} {if $blockcontactinfos_email != ''} <li> <i class="icon-envelope-alt"></i>{l s='Email:' mod='blockcontactinfos'} <span>{mailto address=$blockcontactinfos_email|escape:'html':'UTF-8' encode="hex"}</span> </li> {/if} </ul> </div></section><!-- /MODULE Block contact infos --> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin Wagh Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Dodam tylko że jakiekolwiek próby dopisania czegokolwiek do pliku blockuserinfos.tpl nie działaja. Zero zmian. Nie ważne czy zrobie to w pliku /themes/modules czy w modules w katalogu glownym Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Wyłącz i wyczyść cache i wymuś kompilacje. PREFERENCJE>WYDAJNOŚĆ Sprawdź jak teraz wygląda stopka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin Wagh Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 (edited) Działa Wielkie dzięki, nie wiedziałem że to aż tak proste To może jeszcze jedno pytanie, może będziesz wiedział co z tym zrobić... znikneło mi napis "produktów w tej samej kategorii" Teraz wyświetla się sama liczba i poza tym wcześniej ten napis był tylko po angielsku Edited January 27, 2016 by Marcin Wagh (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Tylko nie zapomnij znów tych opcji włączyć. Jeżeli dana opcja zniknęła to musiałeś ją usunąć podczas swoich modyfikacji w kodzie. Sprawdź jeszcze czy ta fraza występuje w tłumaczeniach LOKALIZACJA>TŁUMACZENIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin Wagh Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Udało się to ogarnąć i chyba ostatni problem to zbyt krótka nazwa produktu... wyświetla się tylko pierwsze słowo a dalej "..." mam dłuższe nazwy i chciałbym je troche lepiej widzieć, zmniejszając przy tym czcionkę... znalazłem linię w kodzie product.tpl i chyba o nią chodzi: "{$accessory.name|truncate:20:'...':true|escape:'html':'UTF-8'}" ale po zwiększeniu też lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 To co podałeś jest w title sprawdź wersję obok. <a href="#" title="{$accessory.name|truncate:120:'...':true|escape:'html':'UTF-8'}">{$accessory.name|truncate:120:'...':true|escape:'html':'UTF-8'}</a> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin Wagh Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 <div class="s_title_block"> <h5 class="product-name"> <a title="{$accessory.name|escape:'html':'UTF-8'}" href="{$accessoryLink|escape:'html':'UTF-8'}"> {$accessory.name|truncate:20:'...':true|escape:'html':'UTF-8'} </a> </h5> {if $accessory.show_price && !isset($restricted_country_mode) && !$PS_CATALOG_MODE} <span class="price"> {if $priceDisplay != 1} {displayWtPrice p=$accessory.price}{else}{displayWtPrice p=$accessory.price_tax_exc} {/if} </span> {/if} </div> Zmieniłem to w tym miejscu (product.tpl) i niestety nie zadziałało Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Wyłącz i wyczyść cache i wymuś kompilacje. PREFERENCJE>WYDAJNOŚĆ i sprawdź po zmianach. Czy czasem css ucina treść? Może podasz link wtedy zobaczymy jak sprawa wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Marcin Wagh Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 Zrobione Zmieniałem wartość w pliku product.tpl zamiast productscategory.tpl Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Marcin Wagh
Witam,
Dziś pojawił mi się problem z modułem "blok informacji kontatkowych" w stopce. Nic przy nim nie robiłem a nagle sie rozwalił jak na załączonym print screenie. Może ktoś ma jakąś koncepcję dlaczego?
Usuwałem, włączałem ponownie, nic nie daje.
Blok .tpl wygląda standardowo:
<!-- MODULE Block contact infos -->
<section id="block_contact_infos" class="footer-block col-xs-12 col-sm-4">
<div>
<h4>{l s='Store Information' mod='blockcontactinfos'}</h4>
<ul class="toggle-footer">
{if $blockcontactinfos_company != ''}
<li>
<i class="icon-map-marker"></i>{$blockcontactinfos_company|escape:'html':'UTF-8'}{if $blockcontactinfos_address != ''}, {$blockcontactinfos_address|escape:'html':'UTF-8'}{/if}
</li>
{/if}
{if $blockcontactinfos_phone != ''}
<li>
<i class="icon-phone"></i>{l s='Call us now:' mod='blockcontactinfos'}
<span>{$blockcontactinfos_phone|escape:'html':'UTF-8'}</span>
</li>
{/if}
{if $blockcontactinfos_email != ''}
<li>
<i class="icon-envelope-alt"></i>{l s='Email:' mod='blockcontactinfos'}
<span>{mailto address=$blockcontactinfos_email|escape:'html':'UTF-8' encode="hex"}</span>
</li>
{/if}
</ul>
</div>
</section>
<!-- /MODULE Block contact infos -->
9 answers to this question
Recommended Posts