t1tuzmen Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 (edited) Merhaba Arkadaşlar, Forumda diğer konularıda inceledim ancak işin içinden çıkamadım. Aşağıda verdiğim resimlerde şehir kısmına örnek olarak Turkey seçildiğinde ülke kısmında da Turkey geliyor. bu işin standardı nedir?. Daha önce mysql için paylaşılan şehirler sorgularını inceledim ancak id değiştirmek gerekiyor sanırım ancak bu konuda tecrübeli olmadığım için riske girmedim. Yardımlarınızı rica ederim. Edited February 1, 2016 by t1tuzmen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CarpeDiem1551 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Merhabalar, yönetim paneli > yerelleştirme > ilçeler sayfasında diğer ülkelere ait olan illerin bilgileri yer alıyor fakat Türkiye 'ye ait iller yer almıyor. Bu kısımda illeri manual olarak ekleyip TR ile eşleştirebilirseniz muhtemelen yapmak istediğiniz işlem olacaktır. Not: bu işlem veri tabanınızda değişiklikler yaratacağından öncelikle sitenizin yedeğini alınız. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t1tuzmen Posted January 26, 2016 Author Share Posted January 26, 2016 Merhaba, Dediğiniz gibi daha öncede yapmıştım. Fakat ilçeler kısımından bir il örneğin istanbulu eklemek istediğimde hata veriyor. resimde görebilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CarpeDiem1551 Posted January 26, 2016 Share Posted January 26, 2016 Yerelleştirme > İller bölümüne gelerek ISO KODU kısmına TR yazarak Türkiye yi bulup Düzenle kısmına geçiş yapınız. Bu sayfada alt kısımda Devletler İçermektedir ibaresini Evet yaparak kaydediniz. Daha sonra ilçeler kısmında ekleme yapınız. Bu şekilde düzelecektir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t1tuzmen Posted January 26, 2016 Author Share Posted January 26, 2016 Merhaba cevap için teşekkür ederim, il ve ilçe sorunlarımı aşağıdaki postan risk alarak çözdüm. fakat bir sorun kaldı. https://www.prestashop.com/forums/topic/268850-%C3%BCyelikte-%C5%9Fehirleri-ve-il%C3%A7elerini-g%C3%B6stermek-isteyenler/ Front ofiste adres eklemede Devlet seçeneğini var, boş bırakırsam sorun yok fakat şehirde seçtiğim ismi devlette de seçersem ki o şekilde geliyor.. "bölge seçimi gerekli" uyarısı veriyor. Bu seçenek gerekli değil zaten nasıl kaldırabilirim? Bu arada prestashop 1.6.1.1 Php sürümü : 5.6.16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t1tuzmen Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Arkadaşlar adreslerde Devlet seçeneğini nasıl kaldıracağım ile ilgili bir fikri olan var mı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Arkadaşlar adreslerde Devlet seçeneğini nasıl kaldıracağım ile ilgili bir fikri olan var mı? istemediğiniz alanları buradan kaldırın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t1tuzmen Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 Bu söylediğinizi daha önce yaptım. şimdide yaptım hiç birşey değişmiyor. Ekran resimleri ek'tedir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted January 28, 2016 Share Posted January 28, 2016 Merhaba performans bölümünden clear cache yapıp hafızayı temizlediniz mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t1tuzmen Posted January 28, 2016 Author Share Posted January 28, 2016 Evet denemiştim. Zaten kapalıydı. Acaba ücretli temada farklı bir kombinasyon mu mevcut? Bir tema satın almıştım. ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t1tuzmen Posted February 1, 2016 Author Share Posted February 1, 2016 Arkadaşlar sorun çözülmüştür. sorun, satın aldığım temanın themes/satın alınan tema/js/tools/statesManagement.js dosyasından kaynaklanıyormuş. default temadan bu dosyayı kopyalayıp satın alınan temanın aynı dizinine yapıştırdım. sorun düzeldi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts