michaelam Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 (edited) Co mám prosím nastavit aby se stránka nenačítala 20sekund, mám snad všechno co jsem kde vyčetl. Příklad: http://yeselektro.cz/vhodne-prislusenstvi-mericich-pristroju/sonda-pro-meric-izolacniho-odporu-ca6533.html Zřídil jsem si pro Prestasho 1.6 pro eshop www.YESelektro.cz (zatím jen cca 5 tis produktů) VPS debian se základním balíčkem, 4GB ram, 60GB SSD a doinstaloval přes Putty xCache. xCache, jsem aktivoval taky v adminu Presty. Provedl jsem také optimalizaci tabulek přes PHPmyadmin. Výsledek? Je to ještě mnohem pomalejší než webosting Wedos !!! Kde mi běží www.NetObchodak.cz (40tis produktů) kde stránka detailu produktu se načte za 4-6 sekund. Zde je PHPinfo VPS debian: http://yeselektro.cz/info.php Údajně by mohlo pomoci instalace InnoDB do MySQL pro ukládání dotazů a asi nějakou optimalizaci indexů. Nikde jsem nenalezl návod, jak to udělat. Konfigurace souboru pro innoDB ale vypadá docela jednoduše. Dále jsem pozapínal / povypínal jak radí jakcrabbit z PrestaShop podpory: Všechny zbytečné moduly, hlavně statistiky jsem vyhodil. Každopádně je nutné nastavit: .mysql pro rychlejší práci s tabulkama (pouze na VPS) .htaccess, doplnit expire a cache pro soubory <<<- toto jediné nemám nevím jak a asi to nebude stěžejní věc V nastavení Výkonu v adminu: Kompilace šablony - Překompilovat šablony, pokud byly soubory zaktualizovány Typ cache - MySQL / můžete používat i souborový pokud to běží na SSD, ale zajebe to kvalitně místo na disku (používám xCache, souborový cache také žádná změna) Vyčistit mezipaměť - Vyčistit cache vždy, pokud bylo něco změněno Zakázat neoriginální PrestaShop moduly - NE Zakázat všechna přepsání (overrides) - NE Kombinace - ANO Vlastnosti - NE (pokud je používáte, tak ANO) Skupiny zákazníků - NE (pokud je používáte, tak ANO) Smart cache pro CSS - ANO Smart cache pro JavaScript - ANO Minify HTML - NE!!! NIKDY!!! Komprese vloženého JavaScriptu v HTML -> NE!!! NIKDY!!! Přesunout JavaScript na konec - ANO Optimalizace Apache - ANO Edited January 20, 2016 by michaelam (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Jde o to, jestli VPS v podání Wedosu není jen marketingový tah. Nechci nikoho obviňovat, nemám zkušenosti, jen mně to přijde možné. Začal bych tedy testováním hostingu. To se samozřejmě dá udělat jen pomocí naprosto stejných instancí shopu. Podobné testy je navíc potřeba dělat opakovaně, v různých časech během dne. Velmi záleží na aktuálním zatížení serverů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans_k Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 V případě zájmu můžu nabídnout hosting na otestování. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts