nabuchodonozor Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Witam, mam problem z odnalezieniem kodu, odpowiedzialnego za marginesy między przestrzeniami div-ów w szablonie podstawowym. Chciałbym zmniejszyć odległości zaznaczone czerwoną ramką. Gdzie konkretnie szukać i co zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Do tego najlepiej użyć jakiegoś inspektora w przeglądarce, np.: https://developer.chrome.com/devtools On pokaże co ma jaki margines i padding. I od razu na żywej stronie testować zamiast szukać w plikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nabuchodonozor Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 (edited) Próbowałem, ale dalej nie mogę nic znaleźć... W tym największy ból.@up.wlasnie wpadlem na to czego szukalem, ale gdyby ktos mial jakies wzkazowki, slucham @up 2gdzie mogę znaleźć blocktopmenu.css, ten, któy znajduje się w modułach jest całkowicie pusty... Edited January 17, 2016 by nabuchodonozor (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nabuchodonozor Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Znalazłem kod odpowiedzialny za tą funkcje... Natomiast jest problem, po ściągnięciu z ftp tego pliku, jest zupełnie pusty... Nawet edytując go i dodając kod, z wartością padding 0, nic się dzieję. Wyczyściłem pliki cache i dalej nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Z reguły szukamy najpierw w themes/nazwa_szablonu/csss/modules/ itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Może pobrałeś z serwera plik z folderu modułu, a nie z szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nabuchodonozor Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Usunąłem plik i ... zadziałało Teraz mam kolejny problem, znalazłem konkretny plik, konkretny kod, w konkretnej linii, edytuje go, wgrywam na ftp, czyszcze pliki cache -> nic się nie zmienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 A jak sam plik otwierasz w przeglądarce z jego adresu to zmiany też nie widać? (nawet jak się parę razy odświeży lub przez CTRL + F5) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nabuchodonozor Posted January 17, 2016 Author Share Posted January 17, 2016 Konkretnie chodzi o global.css i linijkę podświetloną na niebiesko, wartość zmieniam na 0px, i nic się nie zmienia, a manipulując tą wartością w przeglądarce przy użyciu narzędzia zbadaj i manipulowaniem wartością, wszystko śmiga jak powinno,a po wgraniu na ftp nic się nie zmienia, wartośc nadal zostaje 15px... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 No to nie wiem, adres sklepu utajniłeś więc więcej nie pomogę :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 birdm Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Może wymuś kompilację szablonu w Zaawansowane -> Wydajność Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nabuchodonozor Posted January 21, 2016 Author Share Posted January 21, 2016 Tak, zawsze to robie, odziwo u mnie wszystkie zmiany ktore nanosze, aktualizuja się po 15 minutach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nabuchodonozor
Witam, mam problem z odnalezieniem kodu, odpowiedzialnego za marginesy między przestrzeniami div-ów w szablonie podstawowym. Chciałbym zmniejszyć odległości zaznaczone czerwoną ramką. Gdzie konkretnie szukać i co zmienić?
11 answers to this question
Recommended Posts