marcin11 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Witam, mam problem z pobieraniem zakupionych plików w Prestashop 1.6.0.14. Gdzie ustawić max. rozmiar ściąganego pliku? W preferencjach standardowo ustawienie jest na 8 MB. Jednak moje pliki mają po 700, 900 MB. Obsługa serwera powiedziała mi, że sprawa nie leży po stronie hostu lecz po stronie cms'a sklepu. I jeśli sklep generuje automatycznie link do pobrania pliku to ograniczenie jest tutaj przez skrypty php. Nie mogę za każdym razem wysyłać ręcznie maila z bezpośrednim linkiem do ściąganego pliku bo to się mija z celem automatycznej sprzedaży. Ktoś może coś podpowiedzieć? Może jest jakiś moduł do sprzedaży plików on-line? Lecz nie mogę go znaleźć. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam, Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 W php.ini nie ma na pewno ograniczenia na wgrywanie takiej wielkości pliku? - nie wierzę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin11 Posted January 14, 2016 Author Share Posted January 14, 2016 faktycznie, sprawdzę. Dam znać jak wyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
marcin11
Witam,
mam problem z pobieraniem zakupionych plików w Prestashop 1.6.0.14.
Gdzie ustawić max. rozmiar ściąganego pliku?
W preferencjach standardowo ustawienie jest na 8 MB. Jednak moje pliki mają po 700, 900 MB.
Obsługa serwera powiedziała mi, że sprawa nie leży po stronie hostu lecz po stronie cms'a sklepu.
I jeśli sklep generuje automatycznie link do pobrania pliku to ograniczenie jest tutaj przez skrypty php.
Nie mogę za każdym razem wysyłać ręcznie maila z bezpośrednim linkiem do ściąganego pliku bo to się mija z celem automatycznej sprzedaży.
Ktoś może coś podpowiedzieć? Może jest jakiś moduł do sprzedaży plików on-line? Lecz nie mogę go znaleźć.
Dziękuję za pomoc,
pozdrawiam, Marcin
2 answers to this question
Recommended Posts