Jump to content
  • 0

Problem Z Kodem Pocztowym

si_ice

Question

Witajcie,

po migracji z presty 1.5 na 1.6.1.3 (moduł 1 click update) pojawił się problem, mianowicie niektórzy klienci nie widzą pola "Kod pocztowy" przy podawaniu adresu.

Weryfikowałem wielokrotnie, różnymi kontami użytkowników oraz na różnych przeglądarkach - i tu pojawia się problem - ja zawsze widzę input od kodu pocztowego.

Czy ktoś się spotkał z tym problemem? Nic nie modyfikowałem w templatce od adresu oraz nie zmieniałem domyslnych - wymaganych danych przy zamówieniu.

Z góry dziękuję za pomoc ;-)

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Tak jest, domyślnie kod jest niewidoczny na potrzeby krajów, które nie mają kodu, jest to jakoś sprawdzane i jak kod ma być to jest pokazywany.

W sumie gdyby wywalić to "unvisible" to powinno wymusić pojawienie się kodu, ale to jest raczej leczenie objawów, a nie przyczyny.

• 0

Dokładnie, tak jak mówisz. Tez nie chciałbym tego rozwiązać na zasadzie łatania nie wiadomo czego. Nic - powalczę, popatrzę na kwestie odświeżenia plików etc. Jednak problem jednej Klientki pojawił się już po zmianie na 1.6 - a wcześniej nie wchodziła na stronę. Pozdrawiam i dzięki.