Pysiek Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Witam, Mam problem z konfiguracją maila na prestashop 1.6.1.3 Próbowałem konfigurację z pocztą: o2.pl domena.pl gmail.com Na żadnym z tych nie udało mi się połączyć, choć przy domenie.pl wyskoczył błąd o SSL. Mam wykupiony SSL, więc nie wiem czemu był błąd, dodatkowo próbowałem też zalogować się przez tls ale też nic nie pomogło. Ktoś ma jakiś fajny poradnik bądź tut jak krok po kroku zrobić konfigurację w wersji 1.6.1.3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pysiek Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 A w zaawansowane > email masz wszystko dobrze poustawiane? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pysiek Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 Ustawienia standardowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Czyli nie korzystasz z smtp? Poczytaj jak to na gmailu ma wyglądać: https://support.google.com/mail/answer/78775?hl=pl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pysiek Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 Próbowałem coś pozmieniać ale i tak i tak mam taki błąd: Błąd: proszę sprawdzić konfigurację Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pysiek Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 (edited) Wpisywanie pierwszego wierszu nic nie pomaga. Edited January 13, 2016 by Pysiek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Nazwa domeny mailowej jest podana w domenie sklepu? Sprawdzałeś z tls? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pysiek Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 Nadal nic... Masz może tutek krok po kroku ? Finalnie chce mieć maila ze swojej domeny tak jak teraz to ustawiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pysiek Posted January 14, 2016 Author Share Posted January 14, 2016 Pomożecie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Nie mam tutoriala, ale wszystkie informacje już dostałeś, a sam nie odpowiadasz na pytania czy próbowałeś z tls? Dodatkowo powiem ze niektóre serwery mogą blokować wysyłanie emaili nie z swojej domeny, więc wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć i czy robisz to z głową. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pysiek Posted January 14, 2016 Author Share Posted January 14, 2016 Próbowałem z tls i nic nie pomogło. Wiem, na poprzedniej stronie (którą miałem od dystrybutora) działało wysyłanie maili automatycznych z tej domeny którą miałem. czy te ustawienia jakie mam są dobrze skonfigurowane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 14, 2016 Share Posted January 14, 2016 Chyba nie skoro otrzymujesz taki komunikat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pysiek Posted January 14, 2016 Author Share Posted January 14, 2016 dziwna sprawa.... Zmieniłem wszystko na o2.pl Dałem bez szyfrowania i działa, a jak daje na szyfrowanie to wywala ten sam błąd co przedtem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Pysiek
Witam,
Mam problem z konfiguracją maila na prestashop 1.6.1.3
Próbowałem konfigurację z pocztą:
o2.pl
domena.pl
gmail.com
Na żadnym z tych nie udało mi się połączyć, choć przy domenie.pl wyskoczył błąd o SSL.
Mam wykupiony SSL, więc nie wiem czemu był błąd, dodatkowo próbowałem też zalogować się przez tls ale też nic nie pomogło.
Ktoś ma jakiś fajny poradnik bądź tut jak krok po kroku zrobić konfigurację w wersji 1.6.1.3 ?
13 answers to this question
Recommended Posts