Marcin84 Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 Cześć. Mam problem z konfiguracją modułu z moim sklepem (1.6.1.3) Mianowicie, przewoźnik wyświetla się klientom tylko gdy zaznaczę darmową wysyłkę. Gdy zaznaczę zakres wartości zamówienia dla którego będzie pobierana opłata to moduł nie wyświetla się klientom. Ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Jest to prawdopodobnie o ustawieniach wysyłki. Więcej szczegółów potrzebne. It is probably about carrier settings. More details needed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
REGE Posted February 19, 2016 Share Posted February 19, 2016 Cześć. Mam problem z konfiguracją modułu z moim sklepem... Jaki moduł do obsługi DPD posiadasz? Oficjalny, czy może jakiś inny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konder82 Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 Mam też taki problem - jak w sposób dostawy ustawie rozliczenie według ceny całkowitej to nie pokazuje się dpd no chyba, że koszt w danym zakresie jest równy 0 czyli darmowa dostawa - natomiast przy rozliczenie według ogólnej wagi działa. Trzeba zaznaczyć, że przewodnicy są generowani automatycznie przez moduł (w dokumentacji --> "moduł tworzy nowych przewoźników dla danych usług, którzy będą widoczni na liście przewoźników PrestaShop.") - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Chce mieć tak w sklepie żeby po przekroczeniu np.: 300 była darmowa wysyłka dla wszystkich przewoźników ale dpd za pobraniem było niewidoczne czyli zakres od 0 do 300 zł a dalej wyłącz sposób dostawy - może jest na to jakaś inna metoda??? moduł od dpd oficjalny presta 1.6.1.0 z góry dzięki za odpowiedź, Link to comment Share on other sites More sharing options...
xodix Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Czy poradziliście sobie z tym problemem? Jeżeli tak, to dajcie znać w jaki sposób, bo niestety, walczę z tym cały wieczór i rozkładam ręce. W momencie, gdy trzeba zapłacić za przesyłkę, to kurier DPD znika, ale jeżeli przesyłka mieści się w przedziale darmowe (np zakupy powyżej 300 zł) to kurier DPD jest wyświetlany do wyboru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts