Jump to content
  • 0

Jest 1 Błąd Nie Ma Przewoźników, Którzy Dostarczają Pod Adres Wybrany Przez Ciebie

KapMat

Question

Taki alert mi się wyświetla przy finalizacji zamówienia. Wyświetla się tylko w jednym produkcie, bowiem przeszukałem forum angielskojęzyczne i znalazłem różne rozwiązania, a ponieważ nie korzystam z zaawansowanych funkcji magazynu, bo jest mi to niepotrzebne, dodałem w każdej karcie produktu do listy wszystkich przewoźników i teraz większość produktów już nie ma tego ostrzeżenia, ale jeden nadal się tak wyświetla i nie wiem, z czego to może wynikać. Jak sobie z tym poradzić?

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nie powinno być takiej potrzeby aby do produktu dodawać jawnie wszystkich przewoźników. Jeżeli produkt nie ma wskazanych żadnych przewoźników to powinny dla niego pojawić się jako dostępne wszystkie metody dostawy, więc raczej bym usunął te ustawienia i szukał przyczyny gdzie indziej.

Może ten produkt ma ustawioną jakąś wagę, która sprawia, że nie łapie się na tego przewoźnika bo jest za ciężki lub inne tego typu ograniczenie tu wchodzi w grę.

• 0

Po kolei:

1. Dopóki nie dodałem wszystkich przewoźników do wszystkich produktów, to też z nadzieją czytałem, że jeśli nie dodam, to domyślnie wszyscy będą przypisani. Niestety dopóki tego nie zrobiłem, każdy produkt generował błąd "Jest 1 Błąd Nie Ma Przewoźników, Którzy..." Gdy dodałem przewoźników - problem zniknął w 59 przypadkach ale pozostał w przypadku jednego produktu.
2. Produkt ten nie jest najcięższy ze wszystkich, bo są cięższe, a poza tym w ustawieniach przewoźników eksperymentowałem już z maksymalną wagą i niestety nie pomogło nawet wpisywanie limitu wagi do kilkuset ton. 

3. Gdzie zatem szukać tej przyczyny - gdzie jest to "gdzie indziej"?