Jump to content
  • 0

Eksportowanie Szablonu I Dodawanie Własnego Szablonu, Przycisk Konfigurator Szablonu - Problem

addd

Question

Witam,

Wyeksportowałam domyślny szablon d.e.f.a.u.l.t.-b.o.o.t.s.t.r.a.p. Szablon jest eksportowany z domyślnym katalogiem d.e.f.a.u.l.t.-b.o.o.t.s.t.r.a.p., potem dodałam go jako nowy szablon żeby na nim wykonywać edycje i dostosować go do swoich potrzeb. Niestety w związku z tym że miał on domyślny katalog to po dodaniu tego szablonu nie utworzył się nowy katalog tylko jak mniemam zostal nadpisany katalog z domyslnym szablonem. W back office w themes miałam jakby dwa szablony, z którym działa się dziwna rzecz: mianowicie jak d.e.f.a.u.l.t.-b.o.o.t.s.t.r.a.p był nie aktywny to wyświetła się jego nazwa na liście szablonów czyli d.e.f.a.u.l.t.-b.o.o.t.s.t.r.a.p, jak ustawiałam go jako aktywny to jego nazwa zmianiała się na "Mój nowy szablon" czyli taki jak wgrana kopia.

Dodatkowo zniknął przycisk do konfiguratora szablonu. Szablon nadal można było konfigurować, ale dopiero po wejściu w moduły/konfigurator szablonu.

Mam pytanie jak przywrócić ten przycisk? czy jeżeli mam kopię folderu themes/d.e.f.a.u.l.t.-b.o.o.t.s.t.r.a.p. sprzed tych zmian i go wgram to odzyskam ten przycisk ;) Czy może wogóle jest jakiś sposób na podpinanie takich przycisków?

Kolejne pytanie jak wyeksportuje szablon na dysk i chciałabym zmienić katalog tego szablonu na "MojSzablon", to jak tego dokonać. Probowała rozpakować tą paczkę zmienić folder i w pliku konfig dircetory zmienić na "MojSzabon", potem ponownie spakowałam paczkę i dodałam w backoffice, ale niestety wyrzuca błąd pliku configuracyjnego.

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet