Jump to content
  • 0

Kilka Pytań

jogi109

Question

Witajcie

Połączyłem swój sklep z Google Analytics i się załamałem. Wyświetlało mi nawet do 1000 odsłon dziennie, a w rzeczywistości jest kilka dziennie, i to głównie nie z Polski....jest 400 produktów, bardzo popularnych w Polsce, do każdego opis wymyślany przeze mnie.

1. Tworząc opisy, staram się upychać w nich słowa kluczowe w róznych formach, odmianach itp. w formie zdań.

Pole meta-tytuł pozostawiam puste

W polu opis-meta mam zdania o mniej więcej takiej konstrukcji: "Tylna manetka Saint do rowerów zjazdowych. Bardzo wytrzymała i niezawodna. Gwarantuje pewność w każdej sytuacji.Mocowanie na obejmę, 10s, dyna-sys"

Tu link do opisu:

Pytanie: czy robię dobrze ze zostawiam meta-tytul puste i że w meta-opisie daje zdania ze słowami kluczowymi, zamiast samych słów? Co jeszcze można zmienić?

2. We wszelakich poradnikach można znaleźć pozycjonowanie fraz. Ale jak to robić? W opisie coś wpisywać? W kodzie strony? Podpowie ktoś jak od strony technicznej zacząć? (bo co robić mniej więcej wiem, ale nie wiem jak)

3. Dlaczego jak wpisze w google "manetka sl-m820" to jestem w połowie drugiej strony, a jak wpiszę "manetka sl-m820 shimano 10rz" to jestem duużo dalej, mimo że wszystkie te słowa są w tytule lub opisie, i to nie jednokrotnie?

4. Co jeszcze można zrobić?

Liczę na pomoc

Michał

Edited by jogi109 (see edit history)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

3. dobranie odpowiednich słów kluczowych to nie wszystko. Jak u Ciebie z backlinkami? jesteś podlinkowany gdziekolwiek? Pozycja w google to szereg różnych rzeczy, nie tylko meta title i i description

4. przede wszystkim reklama, marketing szeptany, jakieś fora w których będziesz sobie raz po raz linkował do swoich rzeczy ;)

Edited by vekia (see edit history)

• 0

Sorki za offtop, ale muszę przetestować dodawanie postów, jak tworzę nowy topic na tym forum to po kliknięciu post new topic przekierowuje mnie na stronę główną presty i nie dodaje posta

próbowałam różnych przeglądarek, z tego co widzę to odpowiadać mogę.

Edited by addd (see edit history)